Dakar

Erik van Loon wil in Italië titel verdedigen: Anja van Loon wordt herenigd met Floor Maten

Uitgegeven door Johan Vis • 7 juli 2023 06:31

Dit weekend start de 30e Italian Baja, de rally die Erik van Loon in 2022 won met de Can-Am. Hij zal zijn titel verdedigen met Sébastien Delaunay naast hem in de Can-Am van South Racing. Daarnaast komt ook Anja van Loon met een Can-Am in actie. Zij wordt herenigd met Floor Maten, die tijdens de Morocco Desert Challenge andere verplichtingen had. De rally finisht zondag in Pordenone.

Erik en Anja van Loon naar Italië met Can-Am’s

De Italian Baja wordt, voorlopig, de laatste rally van Erik en Sébastien samen. “Ik ga de Dakar niet meer rijden en Sébastien wil dat wel, dus hij gaat zich daar later dit seizoen op voorbereiden. Maar eerst gaan we onze titel verdedigen en, eigenlijk veel belangrijker, nog een keer plezier hebben samen in de auto. Ik gun hem natuurlijk de deelname aan de Dakar Rally, voor mezelf ga ik op zoek naar de leuke rally’s. Na Italië zal ik nog een paar andere wedstrijden rijden met de Can-Am, maar daarover later meer. Eerst deze rally en ik hoop op een mooie laatste rally samen.”

Tijdens de Morocco Desert Challenge had Floor andere verplichtingen binnen de organisatie van de rally. “Nu is ze weer terug en ik heb er heel veel zin in om samen met haar hier te rijden. Het zal wel weer even wennen worden na Marokko, van zo’n grote truck naar een kleine buggy is toch een heel verschil. Floor en ik gaan ons vooral focussen op de samenwerking en dat kan ook in een SSV. We zullen later dit jaar nog met de Iveco gaan rijden in voorbereiding op Dakar, maar het is ook heel belangrijk dat wij goed op elkaar zijn ingespeeld.”

De Italian Baja start op vrijdag met een shakedown, de keuringen en een korte proloog. Op zaterdag staan er twee proeven op het programma en op zondag nog een proef. De finish is rond de klok van 1 uur. Er wordt 420 kilometer op snelheid afgelegd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS