Dakar

Erik van Loon terug aan het front in de Baja Aragon in Spanje: "Als alles een beetje meezit..."

Uitgegeven door Johan Vis • 25 juli 2023 06:32

Erik van Loon en Hein Verschuuren ehebben en stijgende lijn laten zien tijdens de Baja Aragon in Spanje. In de proloog waren er kleine probleempjes met de Can-Am, maar gaandeweg de rally wordt het steeds beter. De vierde tijd op de laatste proef vormt de kers op de taart en zorgt ervoor dat Van Loon met een goed gevoel naar huis gaat.

null

“Ik kan het nog,” zei Erik Van Loon. “Het is zo fijn om te zien hoe het loopt als alles een beetje meezit. Het was een moeilijke rally met veel concurrentie. Doordat we tijd verloren op de proloog moesten we een inhaalslag maken. Tijdens de eerste proef hadden we last van stof en een leeglopende band waardoor we minder ver naar voren kwamen dan we hoopten. Toch sloten we de eerste dag als 9e af, dus dat was nog best prima.”

Daarna liep de Can-Am goed en ook de samenwerking in de auto was als vanouds. “In het begin was er heel veel stof, maar het liep eigenlijk prima in de ochtend. We reden de 7e tijd, maar we gingen er tijdens de lange proef in de middag eens goed voor zitten. Het ging echt top! Hein heeft goed genavigeerd, de auto was geweldig en als we dan zonder tegenslag kunnen rijden dan word ik dus 4e. Een heel erg mooie afsluiting van de rally, uiteindelijk finishen we algemeen als 7e en daarmee ben ik zeer tevreden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS