Dakar

Erik van Loon gaat voor topklassering in Baja TT Sharish Gin met Can-Am

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 september 2023 12:31

In een sterk deelnemersveld met voornamelijk veel Portugezen, gaan Erik van Loon en Hein Verschuuren voor een topklassering. Dit weekend vindt de Baja TT Sharish Gin in de omgeving van Reguengos plaats, in het zuidoosten van Portugal. Met de Can-Am starten zij vrijdag met een korte proloog. Op zaterdag en zondag worden er nog twee lange proeven verreden.

Erik van Loon in Baja TT Sharish Gin met Can-Am

“Ik ben heel erg benieuwd naar deze rally,” vertelt Van Loon. “Het is een rally met veel lokale deelnemers en die kennen de omgeving heel erg goed. Ik moest op de kaart zoeken waar de rally is, dus daar heb ik een nadeel. Ik kijk er wel heel erg naar uit om weer met de Can-Am te rijden. Het ziet eruit als een leuke en uitdagende rally, dus dat belooft veel goeds.”

In totaal wordt er 426 kilometer op snelheid afgelegd. “Dat is best veel in eigenlijk twee dagen. De proloog is 6 kilometer en dus heel kort, die is vooral goed om even te kijken hoe het er hieraan toe gaat. De twee andere dagen wordt er een proef van 210 kilometer gereden, dus dat zijn wel serieuze afstanden voor een Baja.”

Op vrijdag vinden de keuringen plaats en aan het eind van de middag start de proloog, om 17:25 uur. De proef van zaterdag start om 12:30 uur en op zondag om 11:30 uur. Om 18:00 uur is de prijsuitreiking. Kijk voor meer informatie op https://www.sar-motorismo.com/.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS