Dakar

De Arcane auto’s van Hans Weijs en Michiel Becx doorstaan hun Dakar vuurdoop en halen de eindstreep

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 januari 2022 09:45

De route van 163 kilometer was de laatste horde die ze nog moesten nemen, maar beide Arcane-auto's zijn gefinisht in de 2022 Dakar Rally. De T3 Lightweight Proto’s met daarin Michiel Becx, Hans Weis en hun co-piloten Edwin Kuipers en Tim Rietveld hebben de rally der rally’s glorieus doorstaan. Zeker gezien het feit dat hun auto’s zo’n acht maanden geleden nog slechts bestonden op de tekentafel.

Dakar 2022


Daar zat dan ook de grootste winst. Deze Dakar werd benut om de auto’s aan een ultieme test te onderwerpen. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar de monteurs en coureurs kijken uitermate tevreden terug op dit avontuur.

Ondanks dat het zo’n laatste dag vaak en beetje “uitdrijven” is, was het toch een pittige proef. Er waren veel aftakkingen en oued’s (ook wel wadi’s genoemd). Deze rivierbeddingen blijven complex om goed te doorkruisen. Hans en Tim reden zelfs drie lekke banden, terwijl ze natuurlijk maar twee reservewielen bij hebben. De laatste 12 kilometer van de special hebben ze dus op drie wielen afgelegd, en ook dat is goed afgelopen.

Hans Weijs en Tim Rietveld zijn op een mooie 11e plaats in het algemeen klassement van de Lightweight T3’s geëindigd, Michiel en Edwin op een eervolle 23e.

Houd de communicatiekanalen in de gaten van Arcade Factory Racing, want volgende week volgt er nog een nabeschouwing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS