Formule 1

David Coulthard in actie tijdens Jack’s Racing Days: “Blij om weer hier te zijn”

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 augustus 2022 15:03

Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa laat bezoekers van de Jack’s Racing Days op het TT Circuit Assen gratis genieten van Formule 1 tijdens de ‘Red Bull Showrun’ verzorgd door Oracle Red Bull Racing en 13-voudig Grand Prix-winnaar David Coulthard.

JRD 2022


Tijdens het evenement is niemand minder dan David Coulthard van de partij. De 13-voudig Grand Prix-winnaar is één van de bekendste Formule 1-coureurs ter wereld. Niet in de laatste plaats door zijn huidige rol als analist bij Viaplay en zijn legendarische Formule 1-demonstraties met Oracle Red Bull Racing op de meest bijzondere locaties. De Schot tekende onder meer voor een F1-demonstratie bovenop het iconische Burj al Arab hotel in Dubai, voor een rit door de Lincoln tunnel in New York én… bijna 10 jaar geleden denderde ‘DC’ al eens in een Formule 1-bolide langs de vaart in ‘Motor city’ Assen. Coulthard komt dit weekend op beide dagen in actie met de RB7, de kampioenschapswinnende F1-bolide met de meer dan 750 pk sterke V8 onder de kap.

“Ik ben blij om weer hier te zijn na zo'n tijd, de organisatie heeft een zeer geweldig weekend samengesteld met entertainment in de auto en motorsport”, zei Coulthard in een reactie aan RaceXpress. “Er zijn veel mensen gekomen om te kijken wat er allemaal gebeurd. En ik heb de kans om weer in een Red Bull Racing Formule 1-auto te rijden. Dat blijft altijd mooi.”

Oracle Red Bull Racing
Aan de Red Bull Showrun gaat een jarenlange samenwerking met de Racing Day vooraf. Die begon in 2012 toen het merk een spectaculaire NASCAR-demonstratie verzorgde, gevolgd door de eerste Formule 1-demonstratie ooit op het TT Circuit Assen in 2013. Na Coulthard gaven in 2014 Sébastien Buemi en Jean-Eric Vergne en in 2015 Max Verstappen een Red Bull Racing Formule 1-bolide op Assen de sporen. Vorig jaar werden bezoekers van Jack’s Racing Days getrakteerd op helikopterstunts van de ‘Flying Bulls’ en motorstunts van freestyler Adrian Guggemos.

2022 JRD


Met het gratis toegangsbewijs verkrijgbaar via Jack’s Casino & Sports, Ford, LKQ en jacksracingday.nl kunnen fans op zaterdag 6 of zondag 7 augustus genieten van races en demonstraties vanaf de beroemde TT-tribunes. 

Babe-box

Xtra

COLUMNS