Formule 1

Daniel Ricciardo rijdt dit weekend zijn 200ste Grand Prix: "Het is echt een coole mijlpaal"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 26 augustus 2021 20:20

Daniel Ricciardo rijdt dit weekend op het circuit van Spa-Francorchamps zijn 200ste Formule 1 Grand Prix. Hij begon zijn F1-loopbaan in 2011 bij HRT. Tot nu toe heeft de vrolijke Australiër 7 overwinningen, 31 podiums en 1209 WK-punten achter zijn naam staan.

Daniel Ricciardo

"Na een paar weken niet in de Formule 1 te zijn geweest, kijk ik er naar uit om weer te gaan racen op Spa, wat een geweldig circuit is. Het is de perfecte baan om naar terug te keren met zijn hogesnelheidssecties en geweldige hoogteverschillen. Ik ben deze week weer aan het werk geweest in de simulator in de fabriek ter voorbereiding op het weekend en ik ben klaar om er weer tegenaan te gaan", zei Ricciardo in een preview van het team.



“Dit is ook een speciaal weekend voor mij, terwijl ik me voorbereid op mijn 200e Grand Prix. Als je mij in 2011 op Silverstone, toen ik mijn debuut maakte, had verteld dat ik mijn 200 Grands Prix zou rijden, zou ik er zeker heel enthousiast over zijn geweest. Het is echt een coole mijlpaal om te bereiken en zeker een waar ik trots op ben. Ik zal er alles aan doen om er een onvergetelijk weekend van te maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS