Formule 1

Damon Hill spreekt van een absoluut wonder: "Dat hij in staat was om zijn gordel te vinden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 december 2020 12:02 • Print artikel

Voormalig wereldkampioen Formule 1, Damon Hill vindt het een absoluut wonder dat Romain Grosjean de crash in Abu Dhabi overleefd heeft. De coureur van Haas wist zich uit een brandende auto te redden, nadat deze in twee stukken brak en hij opgesloten zat in een vuurzee.

Romain Grosjean Haas F1

“De snelheid waarmee hij de vangrail in ging is om mee te beginnen verschrikkelijk”, aldus Hill tegen Sky Sports F1. “De shock dat de voorkant van de auto erin ging, de achterkant eraf brak en en een soort van opengereten werd en de benzine die er toen uitkwam. Het is een absoluut wonder dat hij dit doorstond en dat hij in staat was om zijn gordel te vinden en er uit te klimmen. Absoluut ongelofelijk.”

Dat de Fransman het ongeluk wist te overleven, is waarschijnlijk voor een groot deel te wijten aan de Halo, die in 2018 nog als controversieel gezien werd. “Veel coureurs dachten dat de Halo te ver ging op het gebied van de veiligheid”, vervolgt de Brit. “Het zag er lelijk uit. Maar nu kan je zien dat het veel prettiger is om te zien dat een coureur er uit komt na een ongeluk als dit. Het feit dat hij niet buitenbewustzijn gestoten werd, omdat het duidelijk mag zijn dat hij dan niet uit de auto was gekomen en dan hadden we misschien over iets heel anders staan te praten. Een van de reden dat we de Halo brachten was vanwege de bescherming van het hoofd. Er is geen manier hoe hij dat overleefd had zonder de Halo. Het is een soort van pantser doordrongen Formule 1-auto. Hij is door de vangrail gegaan en het moet de opening groot genoeg gemaakt hebben om er doorheen te gaan en er aan de andere kant uit te springen, maar het zou een heel ander verhaal geweest zijn zonder de Halo.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS