Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Cadillac ziet zich beperkt in het testen in Europa: "De belangrijkste reden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 februari 2023 17:29

De afgelopen jaren was Cadillac vooral actief in de Verenigde Staten met het endurance racen. Dit jaar stapt het Amerikaanse merk ook in het FIA World Endurance Championship met haar LMDh. Dat betekent tevens een terugkeer naar de 24 uur van Le Mans. Er is echter een grote handicap voor Chip Ganassi Racing en de autofabrikant en dat is de beperkte hoeveelheid testkilometers op Europese bodem.

Cadillac HyperCar


“We zouden graag wat testen in Europa gedaan hebben”, aldus programma manager van Cadillac, Laura Wontrop Klauser, tegenover het Amerikaanse Motorsport. “De belangrijkste reden dat we dit niet deden, is omdat we qua hardware beperkt zijn en het verschepen is behoorlijk lastig. We konden geen auto opofferen die een paar extra dagen of weken in een container zit.”

Cadillac, waar de Nederlandse topper Renger van der Zande actief is in het IMSA-kampioenschap, kijkt nu samen met het team van Chip Ganassi naar een mogelijkheid om na de 1.000 Mijl van Sebring te testen in Europa. “Het is altijd goed om een test op de rol te hebben staan, die ook op de baan is waar je gaat racen. Dat is een sleutelpunt die op onze lijst staat om voor elkaar te krijgen”, vervolgt de Amerikaanse over een mogelijke test in het voorjaar.”

Een test in Portimao, de eerste race in Europa, lijkt lastig te worden. 30 dagen voor een wedstrijd mag er namelijk niet getest worden op het circuit dat op de kalender staat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS