Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac tijdens enkele FIA WEC-races in actie met derde coureur: "Het is racen, dat is waarom het gaat"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2024 03:01

General Motors sportscar racing director Laura Klauser Wontrop maakte al eerder bekend dat de renstal in het FIA World Endurance Championship flexibel wil omgaan met de inzet van de derde coureur in de Cadillac V-Series R LMDh. De Amerikaanse gaf toen aan dat er zelfs overwogen werd dat in sommige races zelfs geen derde coureur in de auto zal plaatsnemen. Door teameigenaar Chip Ganassi is nu bevestigd dat alleen bij de langere races een derde coureur naast Alex Lynn en Earl Bamber wordt ingezet.

Cadillac V-Series R LMDh

De teameigenaar laat weten dat alleen tijdens de openingsrace de 10 uur van Qatar, 24 uur van Le Mans en de seizoensfinale de 8 uur van Bahrein een derde coureur in de auto gaat inzetten. Tijdens de overige races komen alleen de twee vaste coureurs in actie. Ganassi zegt hierover tegen het Amerikaanse Motorsport: “We kijken alleen naar een extra coureur voor Qatar, Bahrein en, natuurlijk, Le Mans. Hou het simpel, dat is wat we proberen te doen.”

“Alles wat we hier doen is de snellere weg, of is het proberen om het op een snellere manier te doen”, reageert de teambaas als hem wordt gevraagd of men prestatiewinst wil behalen door de maximale tijd in het stoeltje voor de coureurs te verhogen. “Het is racen, dat is waar het om gaat.” De Amerikaan noemt echter geen namen voor de derde coureur, behalve dat het bekende gezichten gaan zijn. Waarbij Sebastien Bourdais in Qatar van start gaat naast Lynn en Bamber. Renger van der Zande zou logische naam kunnen zijn voor andere races. Tijdens Le Mans komt het tweetal immers samen in actie in de tweede auto, wanneer Chip Ganassi een tweede inschrijvingsplek krijgt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS