Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Daniil Kvyat: “Het was echt een geweldige race voor ons”

Uitgegeven door HJ van Keulen • 17 juni 2024 12:00

Lamborghini Iron Lynx moest er voor strijden tegen de elementen en behaalde een mooie top 10-klassering in de loodzware 24 uur van Le Mans 2024. De Lamborghini SC63 LMDh-raceauto's van het team voltooiden hun eerste race in de historische race. Niet alleen kwamen beide auto's over de finish, maar ze deden dat ook zonder één bezoek aan de pitbox en zonder grote problemen, waarbij elke pitstop zo goed mogelijk werd geoptimaliseerd. De #63, bestuurd door Mirko Bortolotti, voormalig Red Bull F1-coureur Daniil Kvyat en Edoardo Mortara, behaalde een verdienstelijke toptien positie, waarmee het team zijn eerste punten in het FIA World Endurance Championship binnenhaalde. Niet ver daarvandaan eindigde de #19-auto van Matteo Cairoli, Andrea Caldarelli en Romain Grosjean op P13. Beide auto's reden slechts twee ronden minder dan de winnaars.

#63 Mirko Bortolotti Daniil Kvyat Edoardo Mortara

De start van de race, voor een recordpubliek van 329.000 fans, had Caldarelli en Mortara aan boord en bleek lastig omdat het team last had van wat kleine carrosserieproblemen. De problemen konden snel verholpen worden, maar kostten kostbare tijd. De nachtruns werden vervolgens beïnvloed door hevige neerslag en de wedstrijdleiding koos ervoor om enkele uren achter de Safety Car te rijden. Geconfronteerd met fysieke uitputting en zorgen over het weer, droegen de coureurs het team de ochtend in.

Ondanks een paar vervelende straffen wisten Bortolotti, Mortara en Kvyat uiteindelijk hun eerste FIA WEC-punten binnen te slepen, wat een ongelooflijke prestatie van het team en de Italiaanse fabrikant onderstreepte in een historische eerste prototype-start op Le Mans in de Hypercar-klasse.

Daniil Kvyat: "Het was echt een geweldige race voor ons. We genieten van dit resultaat omdat het een beloning is voor het harde werk. Toch ligt er nog veel werk voor ons, want ik wil ooit winnen en de volgende stappen die we moeten zetten zijn cruciaal. We zijn erin geslaagd om dit resultaat te behalen met wat we hadden met een nieuwe auto, het laat zien hoe sterk we zijn en als we brengen wat we moeten brengen, kunnen we vechten voor de overwinning."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS