Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alex Palou van Indy Car tot 24H Le Mans in de Cadillac V-Series.R: "Eerste keer 's nachts in de regen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 juni 2024 14:00

LE MANS, Frankrijk - In wat tot nu toe een wreed FIA World Endurance Championship-seizoen was geweest, ontdekte het nr. 2-team Cadillac V-Series.R zonnestralen door de regenwolken op Circuit de la Sarthe. FIA WEC-teamgenoten Earl Bamber en Alex Lynn, aangevuld met tweevoudig IndyCar-kampioen Alex Palou, gingen de strijd aan met een schitterende veld vol andere Hypercar-fabrikanten. Op het bijna 14 kilometer lange Circuit de la Sarthe eindigden de heren coureurs Cadillac Racing van de nummer 2 bolide als zevende in de 92e 24 uur van Le Mans.

Nr. 2 Cadillac V-Series.R

Earl Bamber: "We zijn hier veel beter voorbereid dan vorig jaar. We hebben alle vakjes aangevinkt die we wilden verbeteren. We hebben lange tijd aan de leiding gereden. Uiteindelijk viel het weer aan het eind niet in ons voordeel uit. Maar dat is nu eenmaal Le Mans en racen. We kunnen als programma trots zijn op wat we hebben bereikt, hoeveel we vooruit zijn gegaan. Nu hebben we alleen nog een resultaat nodig. Verder denk ik dat we grote sprongen voorwaarts hebben gemaakt."

Alex Lynn: "We hebben de hele week alles gegeven. Het was een close gevecht, we hebben veel ronden gereden en Ferrari en Toyota waren net iets beter dan ons, net als vorig jaar. We hergroeperen en gaan er weer tegenaan. Ik ben trots op de inspanningen van iedereen bij Cadillac, Chip Ganassi Racing en degenen die ons steunen."

Alex Palou: "Het was erg leuk tot het einde, alleen al vanwege de hoop om te proberen te winnen maar op het einde te falen. Het was een geweldige ervaring, de eerste keer Le Mans met Cadillac. Ik heb veel geleerd en kijk uit naar de volgende. Het was eigenlijk de eerste keer dat ik 's nachts in de regen reed. Het was voor veel dingen de eerste keer dit jaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS