Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Renger van der Zande, Sebastien Bourdais en Scott Dixon over hun 24U van Le Mans met de Nr. 3 Cadillac V-Series.R

Uitgegeven door HJ van Keulen • 18 juni 2024 09:31

De No. 3 Cadillac V-Series.R van Renger van der Zande, Sebastien Bourdais en Scott Dixon startte op de eerste rij van de 24 Heures du Mans. Het was voor Cadillac Racing de hoogste startpositie sinds het eerste bezoek aan het Circuit de la Sarthe in 1950. Helaas kon de goede uitganspositie niet worden verzilverd. De rijders van de nummer 3 Cadillac blikken terug op hun race in Le Mans.

Nr. 3 Cadillac V-Series.R

Sebastien Bourdais: "Het is jammer dat we DNF's hadden in de twee grootste races van het jaar, maar dat hoort bij racen. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk te vechten en hebben ons best gedaan. Nu gaan we terug naar de Verenigde Staten om de zes uur van Watkins Glen aan te pakken - ook een zwaar evenement."

"We hebben werk te doen, want vorig jaar waren we daar niet erg goed en we hadden niet de luxe om te testen met het strakke schema. We hebben hopelijk goede vooruitgang geboekt met de harde band en de set-up voor Watkins en we blijven pushen. We staan tweede in het kampioenschap, dus we zullen proberen om de resultaten te maximaliseren."

Renger van der Zande: "Ik denk dat we er aan het einde nog wel bij hadden gezeten. We verloren alle tijd met de regenbanden in de eerste twee uur. Daarna bleven we erin en hielden het gat naar de koplopers bijna 15 uur lang hetzelfde en toen kregen we eindelijk de rust met de Safety Car bij het samenvoegen en toen ontstond het probleem met de auto."

"Het is heel hard werken van iedereen bij Cadillac, GM, Chip Ganassi Racing, de coureurs en iedereen die erbij betrokken is en het is een geweldige ervaring om Le Mans met deze groep te rijden, maar het is echt jammer dat we het op deze manier moesten beëindigen."

Scott Dixon: "Het was zeker een bewogen race. Ik denk dat de omstandigheden alleen al voor veel vreemde dingen hebben gezorgd. Het trieste is dat we er weer bij waren in de eerste ronde. We hadden de Safety Car te pakken en zouden als zevende of achtste herstarten. Alles zou in het teken hebben gestaan van een fatsoenlijke finish. Zo gaat dat in de racerij. Het was erg leuk om hier weer te zijn met Cadillac."

Cadillac Racing zal zich richten op het evenement van 2025 dat gepland staat voor 14 en 15 juni.

Voor Bourdais en Van der Zande is er weinig rust. Zij komen 21-23 juni weer in actie op Watkins Glen International voor de Sahlen's 6 Hours of The Glen, de derde van vijf races in de Michelin IMSA Endurance Cup en de zesde race in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS