Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Succesvolle deelname Proton Huber-team aan Michelin Le Mans Cup-races van 24H Le Mans-voorprogramma

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2024 12:00

De 24 uur van Le Mans is een van 's werelds grootste autosportevenementen. Elk jaar maken ongeveer 300.000 toeschouwers de pelgrimstocht naar de hoofdstad van het departement Sarthe om de uithoudingsstrijd te zien op het legendarische racecircuit, dat grotendeels over afgesloten landwegen voert. Het voorprogramma omvat twee "Road to Le Mans"-races van elk 55 minuten, die meetellen voor het kampioenschap van de Michelin Le Mans Cup. Proton Huber Competition zet gedurende het hele seizoen van de raceserie een Porsche 911 GT3 R in voor Jörg Dreisow en Manuel Lauck.

24 Uur Le Mans 2024 Proton Huber Foto 1

"Om hier te starten voor zo'n 300.000 toeschouwers is iets speciaals voor het hele team", zei teambaas Christoph Huber. "De 24 uur van Le Mans is altijd een doel van mij geweest om daar met mijn eigen team aan de start te komen. Nadat we hier in 2020 met Larry ten Voorde de Porsche Carrera Cup Deutschland-race wonnen als onderdeel van het voorprogramma van de 24-uursrace, komen we nu met onze GT3 hier op Le Mans aan de start. Dit is de volgende stap voor ons voordat we hopelijk op een gegeven moment kunnen deelnemen aan de hoofdrace en deel kunnen uitmaken van deze ongelooflijke show!"

De twee sprintraces verliepen chaotisch op het traditionele circuit. De race van donderdag moest al na een paar ronden worden gestaakt toen een LMP3-auto met hoge snelheid crashte bij het naderen van de Indianapolis-bocht en de vangrail vernielde. De race moest al worden geneutraliseerd na incidenten. 's Avonds besloot de wedstrijdleiding om de race te evalueren met de status voor de verplichte pitstop, waardoor de Proton Huber Competition Porsche op de 16e plaats werd geklasseerd in de GT3-klasse.

Op zaterdagochtend reed GT3-veteraan Manuel Lauck in de beginfase met de Porsche 911 GT3 R. Lauck liet een vlekkeloos werk zien en stormde met de auto van de elfde plaats op de grid naar de derde positie. Na de rijderswissel kon Jörg Dreisow het tempo van de koplopers niet bijhouden en werd uiteindelijk op de 13e plaats geklasseerd. Dreisow kon echter belangrijke ervaring opdoen op het meer dan 13 kilometer lange parcours.

"We zijn blij dat we de twee extreem chaotische races hebben overleefd zonder grote schade aan onze Porsche. De sterke start van Manuel Lauck in de tweede race toonde ons potentieel en bewees ons dat onze ontwikkeling de goede kant op gaat. Daarnaast heeft onze gentleman driver Jörg Dreisow op Le Mans veel ervaring kunnen opdoen met de GT3-bolide, wat erg belangrijk zal zijn voor onze toekomstplannen", besluit Huber.

Proton Huber Competition heeft tot nu toe een moeilijk seizoen achter de rug in de Michelin Le Mans Cup. Door het dodelijke ongeval van projectmanager Gerhard Freundorfer tijdens de set-up in de paddock in Barcelona, trok het raceteam zich terug uit het eerste raceweekend. Op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet eindigden Dreisow en Lauck als achtste in de GT3-categorie.

De deelnemers aan de Michelin Le Mans Cup hebben nu de zomerstop voor de boeg voordat het kampioenschap op 25 augustus verder gaat in de Ardense achtbaan van Spa-Francorchamps. Races in Mugello en Portimão sluiten het seizoen af in het ACO-kampioenschap.

24 Uur Le Mans 2024 Proton Huber Foto 2Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS