Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac noemt geen derde coureur voor het FIA WEC: "We hebben een geweldige rijderspool"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 januari 2024 15:00

Cadillac gaat geen derde coureur bekend maken voor de auto in het FIA World Endurance Championship. De Cadillac V-Series.R LMDh, ingezet door Chip Ganassi, heeft de twee vaste coureurs Earl Bamber en Alex Lynn. De derde coureur gaat van race-tot-race ingevuld worden. Waarbij tijdens de races van zes uur zelfs overwogen wordt om helemaal geen derde coureur in te zetten. Volgens General Motors sportscar racing directeur Laura Wontrop Klauser, wil Cadillac flexibel omgaan met de invullen."We hebben een geweldige rijderspool binnen GM sportscar racing”, zegt Klauser tegen over het Amerikaanse Motorsport. “We hebben een aantal echt coole mensen die we op de schouder kunnen tikken als we hun hulp nodig hebben. We gaan geen coureur voor het hele seizoen aankondigen voor dat stoeltje. Wanneer het zinvol is, zullen we het race voor race aankondigen."

Een verder uitleg wilde niet geven, maar er wordt aangenomen dat Cadillac-coureurs gaat halen uit haar IMSA-campagne. Waar Cadillac kan putten uit coureurs als Renger van der Zande, Sebastien Bourdais, Pipo Derani en Jack Aitken. Deze coureurs zijn alleen door een samenloop van races in Imola en Spa niet beschikbaar.

Wat betreft het inzetten van slechts twee coureurs, reageert Klauser: "Het is toegestaan, dus het geeft ons een optie als dat is wat we willen doen voor die races." Overigens sluit de Amerikaanse niet uit dat er ook nieuwe gezichten ingezet kunnen gaan worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS