Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Morris Schuring over LMGT3-overwinning: “Het was voor mij een droom die uitkwam! Ik ben pas 19, dus..."

Uitgegeven door Peter Vader • 17 juni 2024 21:01

Regen en een lange safety-car periode kenmerkte de 92e editie van de 24 uur van Le Mans. Een recordaantal van 329.000 mensen was getuige van de uithoudingsklassieker van dit jaar. Door de hevige regen zette de racedirecteur de safety car in en neutraliseerde het veld. Nog meer buien met nog ongeveer twee uur op de klok en tijdens de laatste momenten van de race werd de strijd om de glorie tot het uiterste gedreven. Dankzij een perfecte strategie en sterke rijprestaties kwamen Richard Lietz uit Oostenrijk, de Nederlander Morris Schuring en Yasser Shahin uit Australië als eerste over de finish in de LMGT3-klasse zonder grote incidenten. Na 24 uur had de 911 GT3 R van Manthey EMA een voorsprong van één ronde op zijn populairste achtervolgers. Het zustervoertuig van Manthey PureRxcing stond tijdens de eerste helft van de race aan de top van de nieuwe GT3-klasse, maar eindigde uiteindelijk als 14e na een technisch probleem.

24 Uur Le Mans 2024 Richard Lietz, Morris Schuring, Yasser Shahin eerste LMGT3-klasse
Dankzij een perfecte strategie en sterke rijprestaties kwamen Richard Lietz uit Oostenrijk, de Nederlander Morris Schuring en Yasser Shahin uit Australië als eerste over de finish in de LMGT3-klasse


“Om de eerste fabrikant te zijn die Le Mans wint met een GT3-raceauto is een uniek verhaal dat niemand ons kan afnemen”, zegt een opgetogen Sebastian Golz, projectmanager Porsche 911 GT3 R. “Dat is een hoofdstuk dat we hebben geschreven in samenwerking met al onze collega's in Weissach. Het was een nieuwe uitdaging voor ons. Ook felicitaties aan het Manthey EMA-team; het teamwerk verliep uitstekend. Ook in de WK-stand ziet het er erg goed voor ons uit, we hebben veel punten weten te pakken. Jammer dat nummer 92 911 GT3 R technische problemen had. Natuurlijk zullen we daarna diep in die gegevens duiken. Nu is het tijd om voor de wereldtitel te gaan.”

“Ik ben heel blij met de klasseoverwinning van Manthey EMA in de LMGT3-klasse”, zegt Thomas Laudenbach. Vicepresident Porsche Motorsport voegt hieraan toe: “Met deze triomf heeft Porsche zichzelf nog verder versterkt aan de top van het GT3-klassement in het WEC. Grote complimenten voor het team uit de Eifel. Dit is een grote overwinning voor Porsche!”

Morris Schuring (Porsche 911 GT3 R #91): “Het was voor mij een droom die uitkwam! Ik ben pas 19, dus ik durfde er niet eens aan te denken om tijdens mijn eerste Le Mans-start een klasse te winnen! Ik denk dat we een vaker foutloze race hebben gereden met mijn teamgenoten en het Manthey-team. Geen fouten, geen straffen en meestal altijd de juiste bandenkeuze – dat voelt als het schoolvoorbeeld van een succesvolle 24-uursrace. “Daar mogen wij trots op zijn.”

24H Le Mans24 Uur Le Mans 2024 event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS