Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries blikt vooruit op de 6 Hours of Sao Paulo: "De fans zijn daar ongelooflijk enthousiast!"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2024 09:01

Tijdens een opmerkelijke 24 uur van Le Mans vorige maand, liep het Toyota-team nipt de overwinning mis na een boeiende race. Maar de verdiende punten wakkerden hun poging weer aan om het World Endurance Championship (WEC) voor een zesde seizoen te winnen. Het Toyota Gazoo Racing-team reist met Nyck de Vries naar Zuid-Amerika, naar Sao Paulo, slechts 12 punten achter koploper Porsche.

Toyota voor Porsche in Sao PauloWordt het Toyota voor Porsche in Sao Paulo?

Kamui Kobayashi en Nyck de Vries eindigden als tweede op Le Mans met naast hen José María López – als vervanger van Mike Conway – en zij zijn dan ook volop bezig met de titeljacht, 17 punten achter de leiders met nog vier races te gaan. Mike Conway is inmiddels hersteld van de rib- en sleutelbeenblessures, opgelopen tijdens een fietsongeval vóór Le Mans en zal op Interlagos terugkeren naar de cockpit van de #7 GR010 Hybrid-auto, naast Kamui Kobayashi en Nyck de Vries.

Regerend wereldkampioen Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa reden meer ronden op Le Mans dan welke andere auto dan ook, maar kregen geen kans om voor de overwinning te vechten toen een andere auto de #8 GR010 HYBRID laat in de race in een spin duwde. Ze eindigden op Le Mans uiteindelijk als vijfde.

Beide auto's zullen proberen terug te keren naar de overwinning in Sao Paulo, op een circuit dat belangrijke mijlpalen heeft gekend in de geschiedenis van het team. Toyota's eerste hybride-aangedreven WEC-overwinning behaalde hij op Interlagos in 2012, slechts drie races na zijn terugkeer in het enduranceracen. De eerste constructeurstitel werd twee jaar later ook veiliggesteld in Sao Paolo.

Nyck de Vries WEC Toyota GR010 Hybrid

Het 4,309 km lange circuit tegen de klok in, officieel het Autodromo José Carlos Pace genoemd, naar de in São Paulo geboren voormalig Le Mans- en Formule 1-coureur, staat na een afwezigheid van tien jaar weer op de WEC-kalender. Het historische circuit werd in 1940 geopend en werd sinds de jaren zeventig een vaste waarde op de internationale autosportkalenders.

Hoewel de eerste WEC-race op Interlagos pas in 2012 plaatsvond, is het circuit sinds de jaren vijftig gastheer van de Mil Milhas Brasil, of de 1000 Miles of Brazil-endurancerace, onder meer als ronde van de Le Mans Series 2007, een voorloper van de huidige race. De baanactie begint op vrijdag 12 juli met twee vrije trainingen van 90 minuten. De startopstelling wordt op zaterdag vanaf 15:10 uur lokale tijd (20.10 uur CEST) bepaald door middel van de kwalificatie en de Hyperpole, terwijl de race op zondag 14 juli om begint om 11:30 uur (16.30 uur CEST).

Nyck de Vries WEC Toyota GR010 HybridNyck de Vries blikt vooruit op de 6 Hours of Sao Paulo: "De fans zijn daar ongelooflijk enthousiast!"

Nyck de Vries (#7 Toyota GR010 Hybrid): “Dit wordt mijn eerste keer dat ik op Interlagos race, maar ik heb al eerder in Brazilië geracet en ik weet dat de fans daar ongelooflijk enthousiast zijn. Ze hebben een lange autosporttraditie en het is leuk om daar als coureur deel van uit te maken. Interlagos is een kort circuit dat behoorlijk veeleisend is, en het zal interessant zijn om daar met onze GR010 Hybrid te rijden. We kijken er allemaal naar uit om deel uit te maken van weer een spannende strijd vooraan en hopelijk weer op het podium te staan.”

Kamui Kobayashi (teambaas en coureur Toyota #7): “Le Mans was nog niet zo lang geleden, maar direct na de race begonnen we naar de toekomst te kijken. De tweede helft van ons seizoen begint in Sao Paulo en nu ligt onze volledige focus op het strijden voor de FIA WEC-titel. Onze tweede plaats in Le Mans brengt ons in een betere positie, ook al staan we nog voor een grote uitdaging om het gat te dichten. We hebben nog niet eerder met onze GR010 Hybrid op Interlagos gereden, dus we weten niet precies wat we kunnen verwachten, maar ik weet zeker dat het een groot gevecht zal worden. Ik herinner me dat de Braziliaanse fans erg enthousiast zijn en ik denk dat ze een bijzondere sfeer zullen creëren. Ik kijk er naar uit!"6_Hours_of_Sao_Paulo_event_banner

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS