Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Bijzondere oranje livery voor Rinus Veekay Indy GP

Uitgegeven door Deni Volkers • 1 april 2022 08:00 • Print artikel

In de vijfde wedstrijd van het NTT INDYCAR Series-seizoen is Rinus 'VeeKay' van Kalmthout niet te bewonderen in het gebruikelijke zwart met rood en wit, maar in een hoofdzakelijk oranjegekleurde wagen. Het team Ed Carpenter Racing heeft namelijk een speciale campagne gelanceerd om kinderen in Oeganda te ondersteunen.

Rinus

De Indianapolis Motor Speedway was gastheer van verschillende VeeKay-successen. Zo boekte de 21-jarige Nederlander zijn eerste IndyCar-overwinning op de Road Course en blonk hij tijdens kwalificaties voor de Indianapolis 500 van 2020 en 2021 uit op de oval. Dit jaar is VeeKay als bestuurder van de #21 Building Tomorrow Chevrolet op de Road Course van de Indianapolis Motor Speedway tijdens de vijfde wedstrijd van het IndyCar-seizoen niet te missen: zijn bolide wordt namelijk voor die race in het oranje gestoken.

Building Tomorrow is een international non-profitorganisatie, die alfabetisering en rekenvaardigheid van kinderen in Oeganda ondersteunt. Dankzij de gulheid van een levenslange Building Tomorrow-donateur zal VeeKay op zaterdag 14 mei aanstaande op de Indianapolis Motor Speedway in de kleuren van de stichting rondrijden. Building Tomorrow en Ed Carpenter Racing hebben de ‘Ride with Rinus’-campagne gelanceerd, waarbij donateurs voor 75 dollar (momenteel pakweg 67 euro) mee kunnen rijden: de naam van elke donateur wordt namelijk op de wagen van VeeKay geplaatst.

Donaties aan Building Tomorrow zullen ten goede komen aan haar ‘Roots to Rise’-programma, een fundamenteel leerinitiatief dat basisvaardigheden in letterkunde en rekenvaardigheid aanbiedt aan studenten op basis van hun leerniveau, in plaats van hun leeftijd. Een donatie van slechts 75 dollar geeft donateurs de kans op hun naam op VeeKays #21 Building Tomorrow Chevrolet te zetten, waardoor tevens vijf kinderen de kans krijgen om zich in te schrijven voor een ‘Roots to Rise’-kamp.

Het streven van Ed Carpenter Racing en Building Tomorrow is om het aantal van 1500 namen op de wagen van VeeKay te zetten. Zo kunnen er 7500 Oegandese kinderen worden geholpen. Donaties voor ‘Ride with Rinus’ kunnen worden voldaan via onderstaande link.

Ride with Rinus – online donaties
De Ride with Rinus-campagne staat online tot en met 30 april aanstaande, waarop alle namen worden genoteerd en het team van Ed Carpenter de #21 Chevrolet zal omtoveren tot een oranje wagen.

De GMR Grand Prix op de Road Course van de legendarische Indianapolis Motor Speedway, de wedstrijd die VeeKay vorig jaar wist te winnen, wordt verreden op zaterdag 14 mei aanstaande.

Rinus Veekay

Rinus Veekay

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS