Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

BAM! Rinus 'Veekay' van Kalmthout katapulteert naar P2 in kwalificatie Indy 500

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 mei 2023 22:01

Rinus van Kalmthout eindigde de kwalificatie voor de Indy 500 op de tweede positie. De 22-jarige coureur uit Hoofddorp reed een waanzinnige ronde op de 2,5 mijl lange oval in Indianapolis. Hij moest alleen Alex Palou voor zich dulden. Het verschil was slechts 0,006 mijl per uur.

Rinus van Kalmthout

In de fast twelve kwalificatie eindigde Veekay op de derde positie, in de fast six deed de coureur van Ed Carpenter Racing het nog dunnetjes over. Van Kalmthout mocht als vierde zijn tijden neerzetten. Het gemiddelde van vier opeenvolgende ronden bepaalde de startpositie. In tegenstelling tot een normale kwalificatie wordt tijdens de Indy 500 niet de tijd, maar de snelheid gemeten als maatstaf.

Volgende week zondag wordt de 107e editie van het grootste eendaagse sportevenement van de wereld. Het is de vierde keer dat Van Kalmthout meerijdt, zijn slechtste startpositie op de wereldberoemde oval was P4. Komend week zijn nog enkele trainingen voor alle 33 coureurs. Zondag, na de Formule 1 Grand Prix van Monaco, is het aan Rinus om zich van zijn beste kant te laten zien. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS