Dakar

Anja van Loon maakt indruk; "Zo blij met vierde plek!" - Erik van Loon: "Auto voelt een stuk beter!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2023 06:31

De derde etappe van de Rallye du Maroc 2023 bleek pittig, met veel scherpe stenen ligt een lekke band op de loer. Zowel Anja als Erik van Loon lieten zich niet verleiden tot fouten en reden een goede etappe. Voor Anja resulteerde het in de vierde tijd met de Iveco Powerstar bij de vrachtauto's. Erik werd achtste in de Can-Am.

Anja van loon Ladies Team de Rooy

“Ik ben zo blij met de vierde plek,” vertelde Anja van Loon in haar terugblik. “Het was echt een pittige proef, er lagen zoveel stenen. Dat was wel even spannend met de banden, maar we hebben niet lek gereden. Er stonden wel veel andere trucks stil met lekke banden en daar hebben wij echt tijd gewonnen. Het ging supergoed in de truck, met Floor en Marije werkt het gewoon. Deze vierde tijd is echt te danken aan top teamwork!”

Erik van Loon Can-Am

“Onze dag begon goed,” zei Erik van Loon resumerend. “Daarna werd het een beetje rommelig en reden we een keertje lek in het stof. Daarna konden we weer in ons ritme komen en zaten we er lekker in. De vering van de auto voelt nu een stuk beter en ook de problemen lijken nu weg te zijn. Hein deed het prima en het rijden ging ook goed. Ik ben dus tevreden.”

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar Rally tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS