Dakar

André Thewessen lekker op dreef in Tunisia Desert Challenge: "Geen gekke dingen gedaan"

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 april 2022 13:28

André Thewessen en Eugene Kesselaar zijn vrijdag solide begonnen aan de Tunisia Desert Challenge. In de proef over 56 kilometer was er genoeg te verliezen, maar het duo bleef rustig en hield het tijdverlies beperkt.

Banner

In de proloog zaten twee punten waar de navigators van de TDC hun handen vol aan hadden. Zo ook Eugene Kesselaar, deze week voor het eerst de bijrijder van Thewessen. Op een bepaald punt gingen verschillende deelnemers in de mist waardoor de twijfel even toesloeg. Uiteindelijk bleek dat Kesselaar gewoon goed zat en het duo de proef zonder verder zoekwerk kon voortzetten. Het zorgde voor een paar minuten tijdverlies, maar Thewessen was desalniettemin zeer tevreden.

“We zijn zeker tevreden”, doet Thewessen het verhaal uit de doeken. “Het was een snel stukje, we hebben heel goed gereden en het navigeren ging ook goed. Op een gegeven moment twijfelde Eugene even, we zijn daar even omgedraaid. Dat was jammer, want eigenlijk ging het super goed. We zijn voor niets omgedraaid, maar het heeft vier minuten gekost. Dat was het verschil tussen de zesde en de veertiende plek, maar we mogen niet klagen. Dat is nog steeds prima. Door het zoeken kwamen we wel achter anderen terecht die we ook niet meer voorbijkwamen, dat was wel heel jammer.”

De samenwerking met Kesselaar verloopt tot nu toe naar wens voor Thewessen. “Hij vond het gelukkig leuk”, lacht Thewessen. “Hij had van anderen gehoord dat ik soms slecht luisterde, maar hij complimenteerde me na afloop dat ik goed geluisterd had. Dat is gelukkig geen punt. Als we morgen doorgaan zoals we vandaag begonnen zijn, dan ben ik content. We proberen foutloos te rijden, maar moeten toch wel een stevig tempo rijden. We hebben vandaag geen gekke dingen gedaan, geen momentjes gehad en dat is precies wat we willen.”

Zaterdag staat er een proef over 354 kilometer op het programma, die de deelnemers voornamelijk over snelle pistes naar Matous brengt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS