Formule 1

Alpine niet alleen in gesprek met Andretti Autosport over de Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2022 08:02 • Print artikel

Andretti Autosport gaat mogelijk in 2024 Alpine LMDh-auto’s inzetten in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Dat heeft Alpine CEO Laurent Rossi bevestigd. Het team van Mario Andretti gaat dan een programma naast het FIA World Endurance Championship draaien. Het Amerikaanse team is bezig met een intrede in de Formule 1 en al in gesprek om gebruik te maken van de Franse krachtbron en daar komt is dus de mogelijkheid om samen te werken in het sportscar racen.

Alpine LMP1

“Ik ging eigenlijk naar hen toe om te ze te zien en te praten over de mogelijkheden”, aldus Rossi tegenover Sportscar365. “Omdat ze simpelweg geďnteresseerd zijn. Toen we aankondigden dat we een LMDh gingen doen, staken ze hun hand omhoog en zeiden ‘We zouden geďnteresseerd zijn om jullie auto’s in de IMSA en mogelijk in Le Mans te rijden, omdat het veel betekent voor Amerikanen. We bespraken het dus en het is een van de mogelijkheden die we nog steeds bestuderen, dat ons in staat stelt om potentieel gebruik te maken van een volledig LMDh-programma.”

Op dit moment heeft Alpine nog geen markt in Amerika, maar toch sluit het merk niet uit dat dat in de toekomst gaat gebeuren zo laat de Fransman weten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS