Formule 1

Adrian Newey naar Ferrari, Aston Martin of toch terug naar Williams? "Deur staat altijd open"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 mei 2024 08:00

Adrian Newey domineert de afgelopen dagen het nieuws. De Britse topontwerper maakte bekend dat hij het team van Red Bull Racing verlaat. Gaat Newey met pensioen, vertrekt hij naar Aston Martin of toch naar Ferrari? Genoeg mogelijkheden voor Newey, ook bij Williams staat de deur wagenwijd open en zouden ze hem met open armen ontvangen.

Adrian Newey Williams

Newey begon zijn Formule 1-loopbaan in 1988 bij het team van March. Hierna boekte hij zijn eerste successen bij Williams. Zo won hij in 1992, 1993, 1994 en 1996 de constructeurstitels, voordat hij in 1998 naar McLaren vertrok.

Na talloze kampioenschappen bij McLaren en Red Bull Racing kan hij kiezen voor een nieuwe uitdaging bij Ferrari, Aston Martin of hij kan terugkeren op het oude nest in Grove. Als we Williams-coureur Alexander Albon mogen geloven zouden ze de 65-jarige Brit met open armen ontvangen: "Het zal interessant zijn om zijn volgende zet te zien", zei Albon in Miami tegenover de internationale media. "Ik weet zeker dat elk team hem achtervolgt om hem te pakken te krijgen. Wat hij ook doet, of het nu gaat om pensioen of verder gaan in de autosport, ik wens hem het allerbeste. En uiteraard staat onze deur ook altijd open."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS