Autosport BE • BELCAR

AD Sport/KRK Racing stelt Vipers voor in Versuz (+ FOTO'S)

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 31 maart 2008 21:22


HASSELT - In discotheek Versuz in Hasselt stond vanavond de voorstelling van de Dodge Vipers van AD Sport op het programma. De Clouseau broers, Koen en Kris Wauters, gaan niet samen rijden dit jaar maar tegen elkaar. Zo zal Kris Wauters samen met Raf Vanthoor de Viper met startnummer 8 delen, terwijl Koen Wauters aankomend seizoen samen met Patrick Schreurs op de andere Viper met het nummer 9 gaat racen.

Na een jaar afwezigheid staat Koen Wauters nu toch weer aan de start in de Belcar. Voor hem was 2007 een sabbatjaar, nu staat hij klaar voor de strijd om te bepalen wie de snelste Wauters is. De naam KRK Racing komt van Koen, Raf en Kris. Raf Vanthoor reed vorig jaar samen met Kris Wauters op de Viper, vanwege de afwezigheid van Koen. Doordat Albert Vanierschot, teameigenaar van AD Sport, een stapje terug deed moesten de drie zelf wat orde op zaken stellen.


"We zijn goed bevriend en onze gesprekken over het volgende raceseizoen waren lang en liepen over van enthousiasme. Albert die een stapje zou terugzetten, betekende dat we een heleboel dingen zelf in handen zouden moeten nemen. Met ons drieën. Al snel dachten we aan een concept met twee racewagens in plaats van één. Als broers eens tégen elkaar racen zou voor de verandering wel leuk zijn", aldus Wauters.


"KRK is immers geen officieel raceteam: het klinkt goed en we hebben sponsoring gevonden, wagens gekocht, overalls gekozen, een logistieke organisatie op poten gezet voor de races, noem maar op, maar we racen wel nog, zoals altijd, onder de AD Sport-vlag! Er zijn immers maar zoveel dingen die je zelf kan doen, de wagens moeten wel raceklaar gemaakt, afgesteld, tijdens de races bediend en daarna weer onderhouden worden. En dat wilden we niet zonder de expertise van Albert Vanierschot doen", besloot de Vlaamse zanger.

Ook stond vanavond Laurens Vanthoor (zoon van Raf Vanthoor) in de spotlights. De zestienjarige Limburger komt uit de karting, en treedt aankomend seizoen aan in het Duitse ATS F3-kampioenschap. Vanthoor komt uit voor Van Amersfoort Racing, het team van Frits Van Amersfoort. Ook had Laurens Vanthoor een primeur, Van Amersfoort Racing zal niet met Opel Spiess motoren rijden maar met een Volkswagen krachtbron. Het team wordt het fabrieksteam van VW, wat van rookie Vanthoor een officiële Volkswagen fabriekspiloot maakt.
Koen Wauters interviewt Laurens Vanthoor, onder toeziend oog van vader Raf


Enkele foto's van de voorstelling:


Koen en Kris Wauters


In het weekend van 12-13 april vinden op Circuit Zolder de Belgian Races Kick Off plaats, en daar zullen de Clouseau zangers onderling uitmaken wie de snelste Wauters is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS