Autosport BE • BELCAR

Eindstrijd in kampioenschap tussen PK Carsport en Tip Top Rent

Uitgegeven door Deni Volkers • 21 augustus 2022 15:30

Na de 24 Hours of Zolder is de tussenstand in het Belcar Endurance Championship uiteraard grondig gewijzigd, al blijft de top 2 onveranderd: PK Carsport voor Tip Top Rent. De strijd om de titel zal gaan tussen die beide teams, enerzijds met de Audi R8 GT2 en anderzijds de Porsche Cayman GT4. In GTA is PK Carsport overigens al kampioen, net als Tip Top Rent in GTB. In TA en TB daarentegen is het kampioenschap uitermate spannend.

Belcar Endurance Championship

PK Carsport telt na de zege van Guelinckx-Longin-Longin-Vanthoor-Saelens in de druk bijgewoonde 24 Hours of Zolder een voorsprong van 24,5 punten op Tip Top Rent met Peters/Gulicher/De Cock/Van Den Bergh/ Van Laere/Lancksweerd. Tussen beide teams is nog steeds alles mogelijk. Belgium Racing kijkt al tegen een achterstand van 80 punten aan en voor hen is de titel dus buiten handbereik. De strijd om de derde plek is nog wel spannend, met tien teams binnen een marge van 15 punten.

In GTA is PK Carsport de nieuwe kampioen, maar het gevecht om de podiumplaatsen belooft nog spannend te worden, met achttien punten tussen Belgium Racing (Cool-Derdaele) op plaats twee en Belgium Racing (Wauters-Wauters) op plaats zeven. Tip Top Rent is dus ook al zeker van de titel in GTB.

In TA leidt TCL Motorsport met de broers Terclavers en Lars Zaenen nipt, maar Alnimax Racing, Hamofa, Stevens Motorsport en zelfs BMS Motorsport staan klaar voor een spannende titelstrijd.

In TB zal de eindstrijd er één zijn tussen Simtag Racing en Convents Racing Team. Michiel Haverans en Eveline Maes leiden de Junior Trophy en de Ladies Trophy.

De volgende race vindt plaats op 18 september op de Nürburgring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS