Autosport BE • BELCAR

Dit weekend start van het Belcar Endurance Champioenship tijdens New Race Festival op Circuit Zolder

Uitgegeven door HJ van Keulen • 17 mei 2024 15:40

Dit weekend start op Circuit Zolder het nationale uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Champioenship. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen 2024, dat zes races telt, en de opener van het seizoen is er een van 125 minuten, met start zondag rond de klok van twee uur. De strijd vooraan is er een tussen Audi, Porsche en Lamborghini, maar dat is nog niet alles, want ook de gevechten in de diverse klassen zullen meer dan het volgen waard zijn, of het nu gaat om GTB, TA, TB of TC. Wie de eerste winnaars van het seizoen worden, weten we zondag iets na vieren.

null

De regerende kampioenen komen uiteraard uit Hasselt, met PK Carsport en zij zetten in op de Audi R8 GT2, de wagen die aan zijn derde seizoen toe is. “Never change a winning team”, lacht Bert Longin, de ambassadeur van Circuit Zolder. “Daarom zien we voor de eerste manche op Circuit Zolder naast mijzelf, mijn zoon Stienes en Peter Guelinckx. We gaan de zeges en een eventuele titel evenwel niet in de schoot geworpen krijgen, want de concurrentie staat er meer dan ooit, met Lamborghini en Porsche in de klasse GTA.”

Teams als Belgium Racing, Q1 Trackracing, MM Racing en Roos Motorsport doen het met één of meerdere exemplaren van de Porsche 992 GT3 Cup, de Lamborghini zien we dan weer in de kleuren van Russell Racing by PK Carsport.

“Na een moeilijk seizoen 2023, is het tijd voor revanche”, klinkt het bij Christoff Corten die de rode, Italiaanse machine mee de sporen zal geven.

null

Porsche doet het ook in de klasse GTB, maar dan met BMW als voornaamste uitdager en dan is het onder meer uitkijken naar Tip Top by NGT in het kamp van de nieuwe Porsche Cayman GT4 RS en TCL Motorsport verdedigt de kleuren van BMW, met de machtige BMW M4 GT4.

“Wij brengen de nieuwe Porsche Cayman GT4 RS naar Circuit Zolder en dat is echt een snelle machine, dus hebben we ook best wel wat ambitie”, aldus ex-GTB-kampioen Arthur Peters.

Toerwagens uit alle windstreken
Een heel mooie strijd mogen we ook verwachten in de klasse TA met niet minder dan drie verschillende constrcuteurs, met name Audi, BMW en Cupra. In het Beierse kamp vinden we Alnimax Racing en JDK by G&A Racing, terwijl Ingolstadt door Vp-Racing en M&D Racing vertegenwoordigd is. De Spaanse uitdager en regerende kampioen vinden we dan weer in de kleuren van GTE Racing met de snelle Cupra.

“Wij verdedigen onze titel”, aldus Gunther Van Den Hove van GTE Racing, “maar we mikken ook op winst in de 24 Uur van Zolder met onze Cupra.”

null

BMW is dan weer de hofleverancier voor de klasse TB, met JJ Motorsport, IR pwrd by GRT en VDW Motorsport, terwijl Kuepper Racing en IC MOTORSPORT by Car Care Peeters in de klasse TC voor BMW opteren en Buga-Auto/Glow/Mstc het met Abarth doet.

Het seizoen start op zaterdag met een vriije training tussen 9u45 en 10u30, terwijl de startorde wordt bepaald tijdens de kwalificaties van 13u45 tot 14u30. De race start, uiteraard op zondag, om 14u00 en eindigt om 16u05.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS