Autosport BE • BELCAR

Belcar Endurance Championship maakt zich op voor race op de Nürburgring in de Duitse Eifel

Uitgegeven door Deni Volkers • 16 september 2022 09:01

In het kader van de Historische 1000 Kilometer Rennen op de Nürburgring maken een twintigtal deelnemers zich gereed voor de verplaatsing naar de Duitse Eifel voor de op één na laatste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Zondag wordt een wedstrijd over 125 minuten al erg bepalend voor de kansen van eenieder op titels en ereplaatsen, iets waarover op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder tijdens het American Festival NASCAR uiteindelijk beslist wordt.

Belcar Endurance Championship

Het is al even geleden, uit de periode van het Belgian GT3 Championship, maar zondag wordt er op de Nürburgring een meeting afgewerkt in exact één dag. De vrije trainingen beginnen zondagochtend om 8u40, gevolgd door een kwalificatie iets voor elf uur in de voormiddag en tot slot een race tussen 15u40 en 17u45 en dat in een legendarisch kader, met name dat van de Nürburgring. Het is de voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2022, dat nog erg spannend beloofd te worden.

Door de afwezigheid van de PK Carsport Audi GT2, de winnaar van de 24 Hours of Zolder, kan Tip Top Rent na de verplaatsing naar Duitsland mits een goed resultaat doorschuiven naar de eerste plaats in het algemene kampioenschap, waardoor we op 8 en 9 oktober een ultieme strijd voor de titel zullen krijgen. De PK Carsport-crew is met de Audi aan het werk in het internationale GT2-kampioenschap, maar is zeker terug op 8 en 9 oktober voor de finale van het Belcar Endurance Championship 2022. Het team zal echter niet afwezig zijn op het Duitse asfalt, want Junior Planckaert, Jurgen Van den Broeck en Andy Peelman zien we wel in de PK Carsport BMW M2 CS Racing Cup, een wagen die uiteraard in de klasse TA uitkomt.

Dat maakt dat we in GTA en in de strijd voor de algemene zege een tweede overwinning dit seizoen kunnen zien van de machtige Italiaanse Lamborghini Super Trofeo in de kleuren van Totaalplan Racing of dat Porsche voor het eerst dit seizoen met de bloemen en bekers kan gaan lopen. Russell Racing by NGT, Belgium Racing en Speedlover zijn de vertegenwoordigers van het Duitse merk. In GTB wordt het een strijd tussen Tip Top Rent by NGT Racing en BE Motorsport, beide ook met Porsche.

Ook in de strijd voor de ereplaatsen is nog alles mogelijk, met meer dan tien teams die in aanmerking komen voor de derde plaats in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar.

Zondag zal er ook hard gevochten worden in de klassen TA en TB, want de onderlinge verschillen tussen de toppers zijn er erg gering. In TA kijken we dan naar TCL Motorsport by AR Performance, Alnimax Racing, Hamofa Motorsport en Stevens Motorsport, terwijl in TB Simtag Racing, Convents Racing Team, QSR Racing en VDW Motorsport nog voor de titel in aanmerking komen. In de klasse TA zien we ook een oude bekende terug, met name Marco Petry en Jan Von Kiedrowski in de Pricon Racing BMW M3, terwijl JJ Motorsport ook weer van de partij is in TB.

Naast het Belcar Endurance Championship maakt ook de Belcar Skylimit Sprint Cup de verplaatsing naar de Nürburgring voor twee races van 30 minuten.

Belcar Endurance Championship

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS