Autosport BE • BELCAR

Sterke kalender 2024 Circuit Zolder voor groeiend nationaal uithoudingskampioenschap Belcar Endurance Championship

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 december 2023 01:16

Circuit Zolder, België - Het raceseizoen 2023 ligt nog maar net achter ons en we kunnen nu al vooruitblikken op het Belcar-seizoen van 2024. Zes meetings verdeeld over Circuit Zolder, Spa-Francorchamps en l’Anneau du Rhin zullen zorgen voor een mooi seizoen voor de snelste GT- en toerwagens in België. Hoe dan ook, na de prijsuitreiking van 15 december 2023 volgt de traditionele rustperiode en midden mei start het seizoen 2024 dan in volle hevigheid en dat samen met de Belgische manche van de TCR Europe.

Belcar

Midden oktober 2023 behaalde PK Carsport de algemene titel in het Belcar Endurance Championship en op vrijdag 15 december worden het team uit Hasselt en alle andere laureaten van het nationale uithoudingskampioenschap in de bloemetjes gezet tijdens een gezellige avond op Circuit Zolder.

Ondertussen kan er al vooruitgeblikt worden op het seizoen 2024, met een start van het seizoen op 18 en 19 mei tijdens het traditionele New Race Festival, uiteraard op de thuisbasis van het Belcar Endurance Championship, Circuit Zolder. Ook de belangrijkste toerwagencompetitie van Europa, de TCR Europe, doet dat weekend Circuit Zolder aan.

Goed een maand later volgt het tweede hoofdstuk van het seizoen, nog steeds in Limburg, maar dan tijdens de Belgian Truck Grand Prix (22-23 juni).

De eerste helft van het seizoen wordt dan afgesloten op het Circuit van Spa-Francorchamps tijdens de 25 Hours Fun Cup, opnieuw een meeting die erg veel racefans aanspreekt.

24 Hours of Zolder
Na de wedstrijd van het seizoen in de Belgische Ardennen, is het aftellen naar de 46ste editie van de 24 Hours of Zolder. Die 46ste editie vindt op 22, 24 en 25 augustus plaats en net als de voorbije jaren, is de uithoudingswedstrijd goed voor een vol huis.

Echter het seizoen is na de 24 Hours of Zolder nog helemaal niet ten einde! Op 21 en 22 september is er de verplaatsing naar een circuit op de grens tussen Frankrijk en Duitsland, met name l’Anneau du Rhin. 3,7 kilometer Frans asfalt die voor heel wat ‘Belcaristen’ een ware ontdekking zullen zijn en dat op amper vier uur rijden van België.

Op 12 en 13 oktober volgt dan de apotheose van het seizoen tijdens de American Festival Nascar Finals, waarna we de namen van de kampioenen 2024 zullen kennen!

Meer nieuws over het kampioenschap, de deelnemers en nog veel meer volgt in de loop van 2024!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS