Autosport BE • BELCAR

Finale Porsche Endurance Trophy Benelux dit weekend op Circuit Zolder

Uitgegeven door Peter Vader • 13 oktober 2023 09:01

ZONHOVEN - Dit weekend valt op Circuit Zolder het doek over het Belcar Endurance Championship, of het nationale Belgische endurance kampioenschap. Uiteraard maakt de Porsche Endurance Trophy Benelux daar integraal deel van uit en de strijd om de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux is een broederstrijd tussen de beide crews van Belgium Racing Team. Na de zege in Oschersleben is de leidersplaats in handen van Dylan Derdaele en Michael Cool, aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – met startnummer #99, maar hun teamgenoten Koen Wauters en Jos Menten volgen op amper twee eenheden, in de Porsche met nummer #98. Wie zondag, na 125 minuten voor de andere finisht, mag zich kampioen 2023 noemen.

Circuit Zolder Belcar Endurance Championship foto 1

Er staat dit weekend heel wat op het spel. Drie zeges van de vier verreden wedstrijden van het nationale Belcar-uithoudingskampioenschap gingen naar de diverse Porsche-teams, maar er wordt zondag niet alleen op een vierde zege gejaagd, ook de strijd om de titel staat centraal. Dylan Derdaele en Michael Cool vechten op het Limburgse asfalt dus een dubbel duel uit, want naast de eindwinst in de Porsche Endurance Trophy Benelux, jagen zij ook de nationale titel na.

“Voor ons zijn beide titels belangrijk”, blikt Dylan Derdaele vooruit op de wedstrijd van 125 minuten in Zolder. “In de Porsche Endurance Trophy Benelux is het duidelijk, wie zondag de beste race rijdt, is verdiend kampioen. Het gaat om de beide wagens van ons Belgium Racing Team, dus daar kunnen we als team al trots op zijn. De positie van onze beide wagens in de puntenstand is deels het resultaat van onze prestatie tijdens de 24 Hours of Zolder, waar we allemaal samen, Michael, Koen, Jos, Lars (Kern) en ik op één Belgium Racing Team Porsche reden. Ik zal zondag, wie er ook wint, altijd tevreden zijn. Voor de nationale titel ligt het wat moeilijker. Door onze pech eerder dit seizoen in Spa, moeten we om kampioen te worden niet alleen zelf een perfecte race rijden, maar ook kijken naar wat de rechtstreekse concurrent doet. We hebben ons lot dus niet helemaal meer in eigen handen, daar moeten we eerlijk in zijn. Maar ook daar, wie wint, verdient de titel! Ik hoop vooral op een mooie wedstrijd en een faire strijd!”

Circuit Zolder Belcar Endurance Championship foto 2

Naast de beide Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - van Belgium Racing Team zien we ook de andere sterke Porsche-teams tijdens de slotmanche aan de start verschijnen, waarbij RedAnt Racing met Michiel Haverans op zoek gaat naar de derde plaats in het kampioenschap. Q1 Trackracing komt met Jan Lauryssen richting Circuit Zolder en de Kempenaar heeft geen ambitie meer in de titelstrijd, maar zal er alles aan doen om zijn zege van Spa-Francorchamps over te doen. Het is ook uitkijken wat MM Racing en Speedlover in de slotmanche kunnen presteren.

De kwalificatiesessie vindt op zaterdag 14 oktober tussen 11:10u en 11:55u plaats, de race, over 125 minuten, start om 15:25u.

Circuit Zolder Belcar Endurance Championship foto 3Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS