Autosport BE • BELCAR

Belgium Racing Team pakt ook overwinning op Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen

Uitgegeven door HJ van Keulen • 9 juli 2024 14:00

Spa-Francorchamps - De Belgische Ardennen waren op vrijdag en zaterdag 5 en 6 juli het theater van de derde meeting van het Belcar Endurance Championship. Op het asfalt van Spa-Francorchamps mochten Dylan Derdaele en Jan Lauryssen twee weken na hun zege op Circuit Zolder opnieuw op de hoogste podiumtrede van het Belcar Endurance Championship plaatsnemen. Het duo in de Belgium Racing Team Porsche 911 GT3 Cup haalde het voor twee teams die voor het eerst op het algemene podium plaatsnamen: de YDM-Racing Porsche 911 GT3 Cup van Evren Yondem en Jarne Geussens en eenzelfde Duitse GT in de handen van de broers Mick, Steve en Tom Meurrens. Met tot dusver twee zeges en een podium vertrekt Belgium Racing als leider naar de 24 Hours of Zolder, op 24 en 25 augustus.

Belgium Racing Team na zege tijdens XWIFT BELGIAN Truck Grand Prix Zolder

Het werd een intense openingsfase van de race op Spa-Francorchamps, waarin Dylan Derdaele na een aanrijding met de #1 PK Carsport Audi een drive through kreeg wegens het veroorzaken van het incident. Dat incident betekende jammer genoeg het einde van de race van de regerende kampioenen, die van op de polepositie vertrokken. “We zullen beide onze visie over de feiten hebben, maar na mijn straf hebben we een foutloze race gereden en gewonnen”, aldus Dylan Derdaele. “Uiteraard doen we een goede zaak in de titelstrijd, maar voor de 24 Hours of Zolder over de titel praten, is veel te vroeg. Alles is nog mogelijk.”

Achter de winnaars kregen we een mooi gevecht om de ereplaatsen, tussen YDM-Racing, MM Racing, Q1 Trackracing en Speedlover, waarbij YDM-Racing en MM Racing voor het eerst naar een algemeen podium mochten.

Jarne Geussens van YDM-Racing was dan ook zeer blij: “Schitterend, om met dit nieuwe team meteen goed te scoren in het Belcar Endurance Championship. We maken iedere race progressie en dit is geweldig voor iedereen.” Uiteraard klonk het ook opgetogen in het kamp van MM Racing: “Na de moeilijkere race in Zolder, is dit de perfecte wedstrijd voor ons, met dit onverhoopt podium als resultaat”, vertelde Tom Meurrens aan het podium. Teunkens-Raducanu werden in de Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup vierde, voor een identieke Porsche in de kleuren van SpeedLover van Renmans-Meulders.

Arthur Peters en Kenny Herremans wonnen met hun Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS overtuigend de klasse GTB en werden zesde algemeen. “Hiermee doen we een goede zaak in de puntenstand in GTB, maar ook algemeen vatten we nu post in de top 3”, aldus Arthur Peters na de race. “Focus nu op de 24 Hours of Zolder!” De TCL Motorsport BMW M4 GT4 van Gary en Kenny Terclavers werd tweede in GTB, voor de Saber Management Racing Porsche Cayman GT4 RS van Vanmol-Hody.

Belgium Racing Team na zege tijdens XWIFT BELGIAN Truck Grand Prix Zolder

Audi en BMW in TA, TB en TC
De ‘#747’ VP Racing Audi RS3 LMS van Nick Van Pelt en Olivier Bertels werd opnieuw primus in de klasse TA, “wat een mooie revanche is op de moeilijke 24 Uur van Spa, een week eerder voor mij persoonlijk”, lachte Olivier Bertels. Zij haalden het voor Maxim en Gunther Van Den Hove in hun GTE Racing Cupra, die nipt Manfred Verbeke aan het stuur van zijn M&D Racing Audi RS3 LMS achter zich hielden. Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker werden vierde in hun JDK by G&A Racing BMW M2 en ze waren ook de snelste dames in de race.

Ron Van de Water en Edwin Beyers wonnen met hun VDW Motorsport BMW E46 de klasse TB voor de JJ Motorsport BMW 330i van Tom Werckx en de IR Pwrd by GRT Motorsport BMW G20 CS van Moechars-Van Cauwenbergh-De Meulder. “We hebben er hard voor moeten vechten”, klonk het bij de winnaars in TB, “want Tom Werckx reed erg sterk en bleef lang op onze bumper rijden.”

Andres Beers en Yana Loeman zegevierden met de IC Motorsport by Car Care Peeters BMW 325i in TC, voor de Buga-Auto/Glow/MSTC Abarth Assetto Corse van Peter Bens.

Afspraak nu voor the 24 Hours of Zolder, het weekend van 24-25 augustus, waarover later meer!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS