Karting • Karting Diversen

Nieuwe equipe van Kuijer Racing timmert flink aan de weg: "Serieuze stappen zetten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2017 13:43 • Print artikel

BREUKELEN – Dit jaar nieuw in de paddock doet Kuijer Racing meteen van zich spreken: podiumplaatsen, rijders die veel beter presteren dan vorig seizoen. Het is het resultaat van de combinatie van een goede sfeer in het team, het streven het beste uit elke rijder te halen en de daarbij horende topsportmentaliteit. En Kees Kuijer heeft de zaken netjes voor elkaar. Ook de karts zien er mooi uit getuige de opvallende livery.

Kuijer Racing


Een onbekende is Kees Kuijer natuurlijk niet in de paddock. Al vele jaren begeleidde hij vele karters, die succesvol werden. Vorig jaar hakte hij de knoop door en besloot om samen met zijn zoon Christian een eigen kartteam te beginnen. “Ik zit al heel wat jaartjes in de kartsport en er werd me al vaker gezegd: waarom begin je niet zelf een team?”, zegt Kees. “Christian is dit jaar klaar met zijn school en wilde een tussenjaar. Ik dacht: laten we het maar doen.”

Op dit moment komt het runnen van het team uit Breukelen nog voornamelijk op hem neer al hebben hij en Christian het hele voortraject samen doorlopen. Later dit jaar schuift ook Christian aan, zodra hij klaar is met zijn opleiding. “Het team begint al aardig vorm te krijgen. Alles staat en we zijn tevreden met hoe alles nu gaat.”

Line up Kuijer Racing


Kuijer Racing begeleidt dit seizoen zes rijders. Dat zijn Tom van der Zwet (Rotax Max Senioren), Antonie Overbeek (Rotax Max Senioren), Britt van Oosterom (Rotax Max Senioren), Tijmen Boos (Rotax Max Junioren), Kevin Holtslag (Rotax Max Junioren) en Amish Banwarie (Iame X30 Senioren).

Dat zij uitsluitend Junioren- en Senioren-rijders zijn, is een bewuste keuze zegt Kees. “We wilden rijders die al een redelijke basis hebben en op een bepaald niveau zitten. Dat ze podiumplaatsen kunnen halen.” Wat dat laatste betreft: daartoe heerst een absolute topsportmentaliteit binnen het team. “We zijn hard, maar duidelijk naar de rijders. Om hen zo goed mogelijk te laten presteren, is niet alleen het materiaal van hoog niveau, we hebben nu ook een topsportcoach ingehuurd. Het is de bedoeling dat de rijders bij ons serieuze stappen zetten.”

“We hebben alleen rijders in wie we echt wat zien. We hebben daarom van tevoren veel gesprekken met ouders gevoerd zodat we wisten dat iedereen binnen het team op één lijn zou zitten. Bij ons in de tent heerst rust. Tijdens een raceweekend zorgen we ervoor dat alles perfect verzorgd is. We eten ook altijd gezamenlijk. Dat zorgt ervoor dat je gefocust blijft.”

Eén van de rijders die dit seizoen bij Kuijer Racing flinke progressie heeft geboekt, is Tom van der Zwet. Kees: “Tom was al op een goed niveau. En om die laatste stapjes te zetten heb je de juiste mentaliteit nodig. Tom heeft die.” Tom zelf is blij met zijn overstap naar Kuijer Racing. “Ik voel me er goed thuis. Ook al draait het hier echt om topsport en alles wat daar bij hoort, is het ook gezellig in de tent. Ik heb het prima naar mijn zin. Ik heb dit jaar duidelijke stappen gezet. Vorig seizoen was ik redelijk snel, nu ben ik altijd één van de snelsten. Ik heb nu betere spullen en betere begeleiding en ga er zelf helemaal voor. Ik heb ook nog meer zin in mijn sport gekregen.”

Zo werd Tom tijdens de derde ronde van het Nederlands kampioenschap in Berghem tweede overall bij de sterk bezette Rotax Max Senioren. “Vorig jaar lukte dat steeds net niet. Zat ik rond plek vijf, soms verder naar achteren. Nu rijd ik me standaard bij de top vijf.” Kees: “Het plaatje klopte. Het was zijn eerste podium dit seizoen en we gaan zeker voor meer podiums.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS