Formule 1

Lastig dilemma in de Formule 1! Moeten F1-coureurs salaris inleveren? "Je hebt zes of zeven coureurs die..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2020 10:57 • Print artikel

Diverse voetbalteams betalen hun spelers minder geld vanwege de coronacrisis. Dit om het overige personeel te kunnen blijven betalen en zo het overleven van de club veilig te stellen. Moet men in de Formule 1 hetzelfde doorvoeren met de coureurs? In de Formule 1 zijn mannen als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel met 50 miljoen dollar per jaar grootverdieners die eveneens een bijdrage aan het overige personeel kunnen leveren. Jenson Button geeft zijn mening.

Lewis Hamilton Max Verstappen


"Het is lastig dilemma", zegt de F1-wereldkampioen van 2009 tegen Sky Sports F1. "Je hebt zes of zeven coureurs die veel geld verdienen, maar de rest van de grid doet dat niet. Het mag duidelijk zijn dat best wat coureurs geld binnenbrengen via sponsoren en op die manier betaald worden. Maar er zijn er een paar die extreem veel geld verdienen. De hoogte is zelfs gegroeid sinds ik in de F1 reed."

"Het blijft een lastige situatie om coureurs geld te ontnemen. Ze hebben de hoogte van het salaris in een contract vastgelegd. Om een deel af te staan voor het team is nogal wat. Het zou moeten gebeuren, maar het is ook voor de coureurs lastig om zo te denken. Misschien moet de hoogte van het salaris ook onderdeel uit gaan maken van het budgetplafond. Je zou dan kunnen kiezen om een coureur meer te betalen, maar dat je dan toelegt op ontwikkelingskosten. Het is een moeilijk onderwerp."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS