Formule 1

Nieuwe 2020 F1-chassis Alfa Romeo bij eerste FIA crashtest 'volledig vernietigd', bij tweede poging geslaagd...

Uitgegeven door Peter Vader • 20 januari 2020 20:03 • Print artikel

De 2020-auto van Alfa Romeo is bij de tweede poging geslaagd voor de FIA-crashtests. Vlak voor Kerstmis werd gemeld dat het 2020-chassis van het Zwitserse team "volledig was vernietigd" terwijl ze probeerden de verplichte tests in de CSI-faciliteit in de buurt van Milaan met goed gevolg te doorstaan. Het blijkt dat Toro Rosso, dit jaar omgedoopt tot Alpha Tauri, recentelijk ook de crashtests heeft doorstaan, zoals vereist voor een chassis dat moet worden gehomologeerd door de FIA.

Alfa Romeo F1 Antonio Giovinazzi

Er klaar voor!
Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi zegt vastbesloten te zijn om zich in 2020 verder te verbeteren. “Ik moet op sommige punten nog verbeteren", zei de Italiaan tegen Corriere dello Sport. “Ik heb veel geleerd in het eerste jaar, maar ik weet zeker dat ik in het tweede seizoen er veel meer klaar voor zal zijn in Melbourne, dan dat ik dat was in 2019."

Close middenveld
Antonio Giovinazzi zegt dat hij verwacht dat het middenveld dit seizoen erg aan elkaar gewaagd zal zijn. "Ik denk dat de auto's behoorlijk op elkaar lijken, vooral in het midden van het veld zullen we allemaal weer heel dichtbij elkaar rijden", zo meldde grandpx.news. "Dus het wordt een moeilijk seizoen, maar we zullen er hard werken en proberen het beste uit onze auto te halen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS