Formule 1

Voormalig Porsche LMP1-directeur naar McLaren F1: "Capabele leider met een trackrecord aan succes"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2019 14:24 • Print artikel

Na het vertrek van Andreas Seidl bij Porsche, waar hij onder andere met succes het LMP1-team leidde, gingen de geruchten dat hij de overstap naar de Formule 1 ging maken. De Duitser is nu aangekondigd door McLaren als Managing Director. De datum waarop Seidl in Woking gaat starten is echter niet bekend gemaakt.

Van Porsche naar McLaren Andreas Seidl

“Het is een enorm privilege en een uitdaging. Ik ben er klaar voor”, zei Seidl. "Om de kans te hebben om een bijdrage aan het McLaren-nalatenschap te leveren is extreem speciaal en inspirerend. McLaren heeft de visie, leiderschap en ervaring, maar als allerbelangrijkste, de mensen om terug te keren in de voorhoede van het startveld en dat gaat mijn absolute focus en missie zijn."

"Ik kan niet wachten om me bij het team te voegen en samen te werken met mijn collega’s bij McLaren, onze partner Renault en natuurlijk Carlos en Lando.”

De komst van de Duitser is een volgende stap in een reeks van herstructureringen binnen het F1-team om de neergang te stoppen en terug te keren naar de top. “Als eerste is het een belangrijke stap in ons herstelplan en de lange termijn toewijding aan de F1”, zei teamdirecteur Zak Brown. “Als tweede het geconcentreerde leiderschap in ons F1-programma is een integraal deel van de lange termijn strategie van McLaren Racing om in de loop van de tijd uit te breiden naar andere vormen van wereldwijde motorsport. Andreas is een zeer capabele leider met een trackrecord aan succes in alles waarbij hij betrokken is en ik kijk er naar uit om met hem te werken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS