Formule 1

Vader van Robert Kubica noemt terugkeer een wonder: "Zeker meer operaties dan GP's in één seizoen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2018 06:20 • Print artikel

De vader van Robert Kubica ziet de terugkeer van zijn zoon in de Formule 1 als een wonder. Het is bijna acht jaar geleden dat de Pool tijdens een rally gewond raakte aan zijn arm. Volgend jaar keert de autocoureur bij Williams terug in de hoogste klasse van de autosport.

Robert Kubica

“Wanneer een wonder plaatsvindt, ja dan is het een wonder”, zei Artur Kubica tegen het Poolse TVN24. Overigens vindt de arts die de arm van de coureur redde het ook een wonder. “We moesten vechten om hem in leven te houden”, blikte Professor Mario Igor Ressello terug. “Het feit dat we zijn hand redde, was een bijkomende beloning.”

“Het was een gevecht omhoog voor hem”, zegt de vader van de Poolse coureur. “Ik herinner mij dat na zes maanden toen zijn been genezen was, Robert het weer brak. Zulke gevallen kunnen je psychisch breken.”

De terugkeer is een van de grootste die de sport ooit gekend heeft. Toch geeft Kubica zelf toe dat hij bijna de hoop verloren had. “Niemand weet exact hoeveel operaties ik had”, zei de Poolse coureur. “Zeker meer dan er races in de Formule 1 zijn en velen waren niet succesvol en zette mij weer zes maanden terug.”

“Vandaag de dag ben ik blij dat hij staat waar hij staat”, aldus Artur Kubica. “Ik ben trots om zijn vader te zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS