Formule 1

Toto Wolff verdedigt George Russell na kritiek van Schumacher op Sky Sport Deutschland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2024 06:02

Toto Wolff heeft George Russell verdedigd nadat zijn kostbare fouten in de Grand Prix van Canada ertoe hadden geleid dat Ralf Schumacher beweerde dat hij zich 'door de muur wilde drukken'.

#CanadianGP Circuit Gilles Villeneuve George Russell voor Max Verstappen


In de laatste tien ronden na de safety car-herstart na de crash van Carlos Sainz met Alex Albon, was het de beurt aan Russell om aan te vallen. Oscar Piastri was het doelwit. Toen Russell contact maakte met de Australiër, kwam hij echter op een ontsnappingsweg terecht, waardoor zijn teamgenoot Lewis Hamilton een positie van hem kon overnemen.

De Brit vocht zich terug om Piastri en vervolgens Hamilton te passeren en zijn eerste podiumplaats van dit kampioenschap te claimen achter winnaar Max Verstappen en tweede man Lando Norris. Hij betreurde zijn kostbare fouten en zei: "Ik ben teleurgesteld in mezelf. Ik maakte te veel fouten die ons op achterstand zetten en ons een kans op de overwinning kostten. Ik ging echt tot het uiterste."

Te veel pushen, noemde voormalig F1-coureur Schumacher het. "George heeft altijd snelheid. Maar als het erop aankomt, wil hij zich door de muur forceren", vertelde hij aan Sky Sports F1 Deutschland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS