Formule 1

Teamleiding Red Bull: "Ook wij vragen ons af hoe Max Verstappen zo veel meer uit de auto haalt"

Uitgegeven door Bart • 18 augustus 2020 10:03 • Print artikel

Alexander Albon zit dit jaar in hetzelfde schuitje als Pierre Gasly vorig jaar. Teamgenoot zijn van Max Verstappen is niet altijd een pretje, ondanks dat de Thaise Brit regelmatig aangeeft veel van de Nederlander te leren. De kritiek op Albon neemt voorzichtig toe, zeker omdat hij afgelopen zondag in Barcelona door Verstappen op een ronde werd gezet. Teambaas Christian Horner houdt vertrouwen in zijn tweede coureur.

Max Verstappen en Alex Albon


"Het probleem van Alex was dat hij geen goede balans in zijn auto had", aldus Horner in een interview met Motorsport. "En als die balans er op alle drie de compounds niet is, dan slijten je banden enorm snel."

Daar komt bovenop dat Albon veel in verkeer rondreed. "Als je zo lang in vuile lucht rondrijdt, worden je banden gewoon opgevreten. Ze ging op zowel de harde, zachte en medium band niet lang mee. Dat was erg frusterend voor Alex."

Alex Albon

Het grote verschil met Verstappen wordt steeds pijnlijker duidelijk. Horner probeert zijn tweede coureur stappen te laten maken. "In de simulator kijken we naar de rijstijl van beide coureurs. Ook wij vragen ons af waarom Max zo veel meer uit de auto weet te halen. We hebben veel vertrouwen in Alex. In Silverstone heeft hij laten zien dat hij alles in zich heeft om een snelle coureur te zijn. De auto is op dit moment moeilijk te besturen, maar je moet Alex ook de tijd geven. Als wij de auto verder verbeteren, slepen we hem er wel doorheen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS