Formule 1

SILLY-SEASON; Alpine F1-junior Doohan in de running voor stoeltje voor 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juni 2024 10:20

Alpine F1-talent uit de eigen opleiding Jack Doohan, is naar verluidt in de race om Esteban Ocon in 2025 te vervangen bij het Franse team.

Jack Doohan F1 Alpine

Ocon en Alpine kondigden maandag aan dat ze aan het einde van het huidige seizoen uit elkaar zouden gaan, wat een uitgelezen kans is voor Doohan om zijn F1-debuut te maken.

Volgens F1-journalist Lawrence Barretto wordt de 21-jarige zoon van motorlegende Mick Doohan beschouwd als een 'serieuze mededinger' om het vacante zitje van Ocon in 2025 op te vullen. “Het team uit Enstone schat hem hoog in, hij is een snel en populair lid van het team en Alpine wil graag bewijzen dat hun Driver Academy een weg naar de top biedt”, schrijft Barretto.

De jonge Aussie, die vorig jaar onder meer als derde eindigde in het FIA Formule 2-kampioenschap, ondergaat momenteel een ontwikkelingsprogramma waarbij hij in Barcelona en in Zandvoort het circuit op ging onder het F1-reglement voor 'tests met oude F1-auto's'.

In Spanje zat Doohan achter het stuur van Alpine's 2021-spec A521, maar in Nederland kreeg hij de kans om de eerste auto van het team met grondeffect, de A522 te besturen over het Circuit van Zandvoort.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS