Formule 1

Sebastian Vettel beschuldigt Verstappen: "Max had me meer ruimte moeten geven"

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2018 07:51 • Print artikel

Beide Ferrari's kwamen in het begin van de Grand Prix van Japan in aanraking met Max Verstappen. Voor de aanvaring met Kimi Raikkonen kreeg de Red Bull-coureur een tijdstraf van 5 seconden, even later viel Sebastian Vettel ver terug na een touchť met de Limburger. De Duitser schoof de schuld voor de clash in de schoenen van Verstappen. "Ik had meer snelheid en hij verdedigde zijn positie", keek Vettel terug voor de camera van Ziggo Sport. "Max had me meer ruimte moeten geven. Ik viel ver terug, heb nog geprobeerd terug te komen, maar na dat incident was de strijd verloren."

Max Verstappen


Vettel vond verder dat de Nederlander niet netjes had gereden, doelend op de aanvaring met Kimi Raikkonen. "Ik kon het goed zien. Max zat naast de baan en hoe hij terugkwam op de baan, was niet op een nette manier. Kimi kon hem niet ontwijken. Het was beter voor mij, maar geen goede actie. Ik hou niet van tijdstraffen, maar Max helpt zichzelf niet door zo te rijden."

Het gat tussen Vettel en Lewis Hamilton liep op tot 67 punten, maar opgeven doet de Duitser nog niet. "Het is nog niet verloren. Je weet nooit hoe het kan lopen en we gaan alles geven om terug te komen. Al met al waren we wel tevreden met de snelheid, maar natuurlijk zijn we wel teleurgesteld met het resultaat. We kwamen hier niet om alleen te volgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS