Formule 1

Rocco Coronel bereidt zich voor op WK in Italie en krijgt tips van F2-coureur Victor Martins: "Ontzettend gaaf"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 september 2023 19:59

Racetalent Rocco Coronel vloog afgelopen weekend opnieuw op eigen houtje naar het Italiaanse Franciacorta om te karten. De twaalfjarige zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart gebruikte het weekend in de OKJ Champions of the Future om zich op-en-top voor te bereiden op het Wereldkampioenschap over twee weken. Tijdens het belangrijke weekend kreeg de coureur van Victory Lane ondersteuning van ART Formule 2-coureur Victor Martins.

Rocco Coronel

“Mensen doen altijd zo moeilijk over het feit dat ik alleen vlieg. Voor mij is het gewoon hetzelfde als op de trein stappen. Dan weet een kind van twaalf toch ook naar welk perron hij moet, toch?”, vraagt Rocco zich af na de vraag of hij het niet spannend vindt om alleen te vliegen. “Het is voor mij best standaard, ik vind het helemaal prima”, gaat hij verder.

Eenmaal geland werd Rocco opgevangen door zijn team en werd alles klaargemaakt voor het raceweekend. De onderlinge verschillen tussen de ruim 120 coureurs was minimaal: “In mijn groep was ik tijdens de kwalificatie anderhalve tienden langzamer dan de nummer één, wat denk je? Toen stond ik gewoon P10. Het was niet normaal, zo klein waren de verschillen. Daarom was de kwalificatie hier zo ontzettend belangrijk”, aldus Rocco.

Rocco had dit weekend hulp en niet van zomaar iemand. Formule 2-coureur Victor Martins stond het hele weekend klaar om de jongste telg van Tom Coronel te ondersteunen waar nodig. Alhoewel Rocco het erg tof vond dat de Fransman hem hielp, blijft Coronel nuchter: “Hij blijft maar een mens. Het is een hele snelle coureur en ik heb ontzettend veel respect voor hem. Ik vond het ontzettend gaaf dat hij er was en ik heb echt veel geleerd. We hebben samen de data doorgenomen en hij zei dat ik de bochten rustiger moest benaderen. Toen ik dat daarna deed, ging het nog beter.”

Victor Martins

Ook liet de ART-coureur een notitie achter op de kart van Rocco: ‘If you don’t attack, you will spend your life defending’. “Toen ik het las, zag ik direct dat er een kern van waarheid in zat”, zegt Rocco lachend. Het veld was extreem competitief, maar Rocco slaagde er meerdere races in om binnen de top tien coureurs te eindigen.

Over drie weken mag Rocco opnieuw zijn opwachting maken op het Italiaanse circuit. Dan is hij daar voor het wereldkampioenschap. En of Rocco gespannen is? “Nee tuurlijk niet. Nou ja… natuurlijk wel wat gezonde spanning. Maar het is niet dat ik nu al met knikkende knieën zit."

Aankomend weekend kan Rocco in Mariembourg kampioen worden in de IAME Benelux Series, maar dat kan nog flink spannend worden: "Ik heb nu een paar punten voorsprong, maar de complete top tien zou theoretisch nog kampioen kunnen worden. Ik moet in de laatste races niet uitvallen, want dan kan het nog wel eens misgaan. Ik hoop gewoon dat ik uiteindelijk met de grootste beker het circuit verlaat”, sluit Rocco hoopvol af. Eerder deze maand pakte Rocco de titel in de sterk bezette Franse competitie!

Rocco Coronel bedankt Leon Kaan, Nicolas, Vince, Thomas, Aurélien, Carel, Jeanne, Carmen, mama, papa en zijn familie en zijn sponsoren.

Rocco Coronel wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
-Dijkstra Draisma
-Coronel.nl
-24HSeries
-Rensport School Zandvoort
-Corner33
-Doniger Urban Developments
-SuperB Batteries
-Jouw, www.uwpensioen.nl
-Ireckonu
-Vastgoed Financiering Fonds
-API 4Brands
-Barbier Rogier
-VictoryLane Team
-FFEngines

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS