Formule 1

Robert Doornbos Grand Prix tijdens 100% Auto LIVE in Rotterdam AHOY

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2018 07:59 • Print artikel

Rotterdams sporticoon en voormalig Red Bull F1-coureur Robert Doornbos is in het tweede weekend van oktober aanwezig bij 100% Auto Live in Rotterdam Ahoy. Tijdens de 15e editie van het auto-evenement vindt namelijk ook de eerste Robert Doornbos Grand Prix plaats, een trapauto-wedstrijd voor kinderen, in een hal waar jong en oud kennis kan maken met de vaak magische racewereld. De trapautowedstrijd is een van de vele jeugdsportevenementen van de stichting Rotterdamse Sporticonen. De samenwerking is onderdeel van de vernieuwing van het auto-evenement 100% Auto LIVE met in het hart de meest wreed-uitgebouwde of juist subtiel 'gepimpte’ unieke show- en supercars, waar ook de succesvolle Action Arena en Audio Village weer op het programma staan.

Robert Doornbos Formule 1 100% Auto LIVE Rotterdam Ahoy

"In 2008, toen hij zelf nog Formule 1 reed, was Robert Doornbos voor het laatst bij ons te gast in Ahoy”, zegt Erika Bronkhorst, Manager Events bij Rotterdam Ahoy. "Hij gaf demo’s en legde het publiek uit hoe het was om in een F1-auto te rijden. Robert was toen al een icoon waar tegenop gekeken werd. We zijn blij met zijn terugkeer naar Ahoy. Er wordt een hele hal in zijn naam ingericht met racetrailers, auto’s en doe-activiteiten, waaronder de trapautorace op zondag. Het zal vaders met zoontjes een extra reden geven om langs te komen op 100% Auto LIVE, waar entree tot en met 12 jaar, mits onder begeleiding, gratis is.”

Robert Doornbos Grand Prix
De Robert Doornbos Grand Prix wordt een unieke, jaarlijks terugkerende trapautorace voor kinderen. Het prototype voor de autootjes waarmee de wedstrijdjes worden gereden, werd onlangs gepresenteerd door Alfred Möller, die als race-director van Rotterdamse Sporticonen volop in touw is om de racewereld voor kinderen in Rotterdam dichterbij te brengen. "Behalve met pedalcars en modelauto’s zijn we met van alles bezig. Steeds meer partijen sluiten aan om er in Ahoy twee dagen voor deelnemers en alle jonge autofans een onvergetelijke beleving van te maken.” Inschrijven voor de wedstrijden is al mogelijk via www.robertdoornbosgrandprix.nl.

Nieuwe onderdelen en vertrouwd autospektakel
Met zo’n 40.000 autofans in Ahoy is 100% al jarenlang een drukbezocht auto-evenement. Centraal staan de unieke, gepersonaliseerde auto’s die uit allerlei landen worden bijeengebracht. Van Volkswagen en Honda tot Nissan GTR of Porsche, allemaal unieke kunstwerken van auto’s, optisch of motorisch getuned. Daaromheen is volop autospektakel. Een van de nieuwe belevingen daarbij is Easy Drift waarbij bezoekers met een bijzondere innovatieve driftring die om de banden gaat, zelf indoor kunnen driften. Verder zijn allerlei demo’s en workshops op gebied van car wrapping, detailing en motortechniek en worden ook challenges gedaan met het publiek, zoals de Hilox koplampwisselwedstrijden. In de outdoor Action Arena, waar driemaal daags een driftshow wordt opgevoerd, is rook en burning rubber en het nieuwste op het gebied van in-car entertainment is opnieuw te vinden in Audio Village, waar je wederom kan zien hoe eenvoudige auto’s omgebouwd kunnen worden tot ware discotheken.

Profiteer via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS