Formule 1

Ralf Schumacher begrijpt keuze Perez: "Verstappen had vanaf de eerste rij ook op de mediums gestart"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 mei 2023 16:09

Ralf Schumacher geeft aan dat hij snapt dat Sergio Perez de Grand Prix van Miami startte op de medium band en niet net als Max Verstappen op de harde band vertrok. Volgens de voormalig Williams-coureur koos Verstappen enkel en alleen voor de afwijkende strategie omdat hij vanaf de negende positie moest starten.

Sergio Perez en Max Verstappen

Tijdens de race werd vrij snel duidelijk dat de harde band qua tempo misschien wel de beste raceband was. Tijdens een uitzending van Sky Sports legt Schumacher uit waarom team-Verstappen koos om de race met de witte band te beginnen: "Dat lag aan de positie van Max. Het is volkomen normaal om te proberen langer op de baan te blijven met de hardere compound en vanuit die positie plaatsen goed te maken. Als ze op de eerste rij hadden gestaan, was de bandenkeuze identiek geweest."

Volgens de broer van Michael Schumacher was het natuurlijk geen toeval dat Verstappen er met de Grand Prix-overwinning vandoor ging: "De beslissende factor voor Max om deze keer te winnen was dat hij gewoon het hele weekend de snellere man was. Dat was vaardigheid en ook een beetje geluk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS