Formule 1

Problemen in Monaco: “Max Verstappen is ook maar een mens”; grijpen Ferrari en McLaren hun kans?

Uitgegeven door Peter Vader • 26 mei 2024 09:20

Het wordt een zinderende wedstrijd vanmiddag in de nauwe straten van het prinsdom Monte Carlo. Op de pole position van de GP van Monaco staat een Monegask – Charles Leclerc – die nu toch eindelijk wel eens zijn thuiswedstrijd wil winnen. Hij wil zich sowieso bewijzen, want zijn Ferrari SF24 verkeert in een uitstekende vorm. Is nog nooit zo goed geweest. Zijn grote tegenstrever – Max Verstappen – vinden we verder terug op de startgrid, hij klasseerde zich als zesde na een zeldzame fout van de drievoudig F1-wereldkampioen in de beslissende ronde van de kwalificatie op zaterdag. En op de tweede startpositie vinden we Oscar Piastri, wiens McLaren-bolide dit jaar een Grand Prix-winnende auto blijkt te zijn. Wordt het Ferrari tegen McLaren in Monaco? Of gaat Max Verstappen toch nog voor een verrassing zorgen vanmiddag?

Max_Verstappen_niet_blijProblemen in Monaco: “Max Verstappen is ook maar een mens”

“Max Verstappen is ook maar een mens ”, lijkt de kwalificatie in Monaco te roepen. Met een RB20 die niet perfect uitgebalanceerd was voor de hobbels en curbstones van het stratencircuit in Monaco, slaagden Verstappen, noch zijn teamgenoot Sergio Perez (zelfs 18e) erin om zich te kwalificeren voor de eerste startrij. Nota bene op het circuit waar dit het meest belangrijk is van het hele jaar. Monaco is de meest ingewikkelde Grand Prix van het seizoen, waar een goede zaterdag van fundamenteel belang is. Juist daar zal Red Bull nu met een achterstand van start gaan.

Een verleidelijke kans voor de Red Bull rivalen, te beginnen met Ferrari. In Imola werd gezegd: de updates werkten, je moet alleen even geduld hebben. Het duurde niet lang voordat Ferrari zijn eerste pole position van het jaar pakte, evenals de eerste die niet door Max Verstappen werd gescoord. De SF-24 pakte zaterdag in Monte Carlo de eerste en derde plaats op de startgrid en Ferrari mikt nu op zijn tweede overwinning van het seizoen.

Max_Verstappen_Monaco_actie_curbstones

De grootste rivalen zullen de twee McLarens zijn. De ploeg uit Woking blijft verbazen, na de overwinning in Miami en de bijna-comeback in Imola. De vernieuwde MCL38 is een auto die overwinningen kan behalen en het heersende gevoel is dat het, afhankelijk van het circuit, een open strijd zal zijn tussen McLaren, Red Bull en Ferrari. In Monaco start Oscar Piastri naast Charles Leclerc op de voorste startrij en zullen de allereerste meters van de race beslissend zijn.

Monte Carlo organiseert een race die, in alle opzichten, de strijd in het F1-wereldkampioenschap kan laten ontbranden. Als het niet die van de coureurs is, waar Max Verstappen een groot en beheersbaar voordeel behoudt (en zal behouden), dan is het op zijn minst de strijd bij de constructeurs. Vanmiddag om 15:00 uur begint de meest spannende Grand Prix van het jaar, waardoor alle fans aan de televisie gekluisterd zullen blijven! Enjoy!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS