Formule 1

Pirelli wil speciale banden voor Grands Prix op stratencircuits

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2024 18:33

De Grand Prix van Monaco was afgelopen weekend traditiegetrouw een ‘snooze-fest’. De gehele top tien eindigde in formatie en door de rode vlag in de eerste ronde waren er nauwelijks pitstops. Pirelli, die al sinds 2011 de banden verzorgen in de Formule 1, zijn bezig aan nieuwe bandencompound die speciaal op stratencircuit gebruikt kan worden.

Pirelli F1

De race in Monte Carlo kon afgelopen weekend op veel kritiek rekenen. De race werd beschreven als enorm saai. Door het gebrek aan pitstops was het nog ingewikkelder om een voorganger in te halen.

Pirelli-topman Mario Isola vertelt in gesprek met RACER dat er plannen zijn om een nog zachtere bandencompound te introduceren in de Formule 1. Dit nieuwe rubber zou dan alleen worden gebruikt op stratencircuits als Monaco: "We hebben tijdens deze test veel goede informatie gehaald, en we hebben de constructie van de slicks voor 2025 zo goed als afgerond. De compounds zien er goed uit om oververhitting te verminderen in 2025. Het idee is om een nieuwe C6-compound te introduceren, een zachtere band, omdat we steeds meer stratencircuits op de kalender hebben staan. We problemen de range dus meer te veranderen bij de zachte banden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS