Formule 1

Pascal Wehrlein legde Mercedes-aanbod voor drie jaar Formule E naast zich neer: "Terugkeer naar de F1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2018 09:20 • Print artikel

DTM-coureur Pascal Wehrlein had van Mercedes een lange termijncontract kunnen krijgen in de Formule E (FE). De Duitser koos er voor om zich te richten op een terugkeer in de Formule 1, zo meldt HWA-directeur Ulrich Fritz.

Pascal Wehrlein 25 years

De voormalig F1-coureur van Manor en Sauber reed een halve dag voor het HWA-team, dat volgend jaar in de FE stapt. Daarmee bereidt het Duitse bedrijf de komst van Mercedes naar het elektrische kampioenschap voor in 2019/20. Volgens Fritz heeft men met Wehrlein gesproken en legde de coureur ook een goede prestatie tijdens zijn FE-test aan de dag.

“Maar op het moment, toen we de beslissing wilde maken, werd de focus van Pascal erg duidelijk: zijn terugkeer naar de F1”, legde Fritz aan het Engelse Autosport uit. “Wat ik ook kan snappen en begrijp.” Mercedes wilde Wehrlein graag voor een drie-jarige periode voor hun FE-programma hebben, zo gaan de geruchten. De Duitser wilde echter geen lange termijn contract, waardoor zijn kansen op een terugkeer in de F1 in de weg gezeten gingen worden.

“Ik wil geen Formule E-team opzetten, waar na twee races een coureur zegt dat hij weer vertrekt, omdat hij naar de F1 wil overstappen”, zei Fritz. “De verwachting van ons was dat Pascal toen in het voordeel van de FE zou beslissen omdat het voor de lange termijn zou zijn. Dat kon hij niet en wilde hij op dat moment ook niet. Begrijpelijk, gerespecteerd en geaccepteerd. Daarvoor is het programma niet in zijn huidige vorm ontstaan. We hebben nooit echt verdere gesprekken met hem gehad. Omdat het duidelijk was dat we niet bij elkaar paste.” HWA heeft inmiddels Gary Paffet als eerste coureur voor haar team aangekondigd. De bekendmaking van de tweede coureur komt in de komende dagen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS