Formule 1

Oud zeer bij Honda, maar Fernando Alonso krijgt Amerikaanse krachtbron in zijn jacht op de Triple Crown

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2018 15:00 • Print artikel

Fernando Alonso gaat in zijn tweede Indy 500 in 2019 van start met een Chevy-motor. Dat is een verandering met 2017 toen de Spaanse autocoureur nog in actie kwam met een Honda-krachtbron. De Japanners hebben nog oud zeer uit de McLaren-periode in de Formule 1 en hebben geweigerd om de voormalig F1-coureur een motor te leveren in zijn jacht naar de Triple Crown.

Indy Car Fernando Alonso

“Het hebben van een Chevrolet-motor achter me, betekent dat we ons in de best mogelijke positie plaatsen om vooraan in het veld te vechten”, liet de voormalig F1-coureur optekenen. “Ik heb vorige week wat van het Chevy-vermogen mogen proeven in Jimmie Johnsons NASCAR en ik hield er van. De kans om deel te nemen aan elke Indy 500 is een eer, dus ben ik trots als deel uitmaak van het Chevrolet-team.”

McLaren en Chevrolet zijn niet helemaal onbekend van elkaar. Tussen 1960 en 1970 kwam het Britse merk uit met Chevrolet in de Can-Am Series en wonnen tussen 1968 en 1970 samen maar liefst 23 races. “McLaren en Chevrolet hebben een gedeeld erfgoed in de Noord-Amerikaanse motorsport en de kans om de twee merken opnieuw bij elkaar te laten komen voor dit speciale evenement was gewoon te goed om te laten lopen”, zei McLaren-directeur Zak Brown. “Net zoals bij McLaren, zit racen in het hart bij Chevrolet. De reputatie van het bedrijf in de IndyCar en bij deze speciale race is van topklasse en ze gaan een krachtige partner zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS