Formule 1

Opvallende beelden Max Verstappen opgedoken na nederlaag tegen Lando Norris

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2024 06:30

Max Verstappen toonde zijn klasse in de nasleep van zijn nederlaag tijdens de Grand Prix van Miami tegen Lando Norris en was er snel bij om zijn vriend/rivaal te feliciteren.

Lando Norris McLaren F1 podium


Er was zeker geen sprake van een zure reactie bij Verstappen. Integendeel, want op onboardbeelden die niet tijdens de live-uitzending van de F1 van Miami in beeld kwamen, was te zien hoe hij zijn duim opstak naar Norris en voor hem applaudisseerde toen de Brit voorbijreed na de finish.

Het tonen van respect voor Norris gingen door na de race, toen hij en Verstappen zich naar de persconferentie begaven. Verstappen zei dat hij ‘zich kon neerleggen bij het feit dat hij was verslagen’ door Norris. Lando liep overigens nog met een souvenir van Koningsdag in Amsterdam rond getuige de pleister op zijn neus.

“Het zat er lang aan te komen en ik kan ermee leven dat ik door Lando ben verslagen”, zei Verstappen. “Hij verdiende het zeker, hij was gewoon een aantal kilometer per uur sneller dan ik aan het einde van de race. Je eerste race winnen is altijd emotioneel. Het brengt je terug naar de tijd dat je naar de Formule 1 toewerkt. Dan droom je ervan om op het podium te staan, maar dan op de hoogste trede. Ik kan waarderen en respecteren wat Lando heeft gedaan en ik ben erg blij voor hem.”

Ondanks die lichte tegenslag is de jacht van Max Verstappen op een vierde opeenvolgende wereldtitel nog altijd volop aan de gang. Zijn voorsprong aan de top van het rijderskampioenschap bedraagt 33 punten op nummer twee en teamgenoot Sergio Pérez bij Red Bull. (Nieuwe WK-stand Formule 1)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS