Formule 1

OPMERKELIJK; Daniel Ricciardo geeft zelf toe dat hij niet goed genoeg is voor Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2024 06:01

Daniel Ricciardo, die door Red Bull is gepasseerd voor 2025 en daarna, geeft toe dat hij dit seizoen niet het niveau heeft gehaald dat hij wil. Sergio Pérez heeft het de afgelopen paar races misschien moeilijk gehad, maar hij kreeg een enorme stimulans in de aanloop naar de Grand Prix van Canada toen Red Bull bevestigde dat hij een nieuw meerjarig contract had getekend, waardoor hij tot eind 2026 bij het team blijft.

Daniel Ricciardo RB F1


Maar omdat de vaak wat overschatte Ricciardo tot nu toe moeite had om indruk te maken in 2024 en slechts vijf punten scoorde tegenover de negentien van teamgenoot Yuki Tsunoda, kwam het voor Ricciardo niet echt als een verrassing dat Red Bull ervoor koos om door te gaan met Pérez als teamgenoot van Max Verstappen.

Ricciardo geeft toe dat zijn seizoen 'niet spectaculair is geweest'. “Het verbaast me niets”, vertelde Ricciardo aan Sky F1 over Pérez' nieuwe Red Bull-deal. "Het verandert niets voor mij. Ik zou graag terugkomen bij Red Bull. Maar ik weet ook dat mijn seizoen niet spectaculair is geweest. Ik had een goed moment in Miami, maar verder gingen mijn prestaties een beetje op en neer.”

"Ik doe dit al lang genoeg, ik weet van mezelf dat ik het beter wil doen. Ik was gewoon erg gefocust om te proberen hier het maximale uit mezelf te halen. En daardoor heb ik misschien wel de meeste controle over mijn toekomst. Tot nu toe ben ik niet goed genoeg geweest, maar ik ben ook blij dat ik hier rijd en dat ik terug ben in de Red Bull-familie. We blijven doorgaan en het betekent niet dat het nooit zal gebeuren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS