Formule 1

"Ook al ben ik een groot fan van Max Verstappen, hij is op dit moment nog niet de beste in Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2017 22:23 • Print artikel

Anky van Grunsven vraagt zich hardop af waarom Max Verstappen genomineerd is voor NOC NSF Sportman van het Jaar. Ook Verstappen zelf gaf onlangs al aan dat hij liever eerst wereldkampioen in de Formule 1 wil worden en dat hij op basis van het afgelopen seizoen geen Sportman van het jaar wil worden.

Max Verstappen Formule 1

"Wat doet Max Verstappen tussen de nominaties van Sporter van het Jaar? Dat hij in 2016 werd verkozen tot Sportman met de eerste GP-overwinning was ergens nog te billijken. Geen Nederlander flikte dat ooit. Maar hem nu met twee F1-zeges weer tussen wereldkampioenen als Sven Kramer en Tom Dumoulin neerzetten, doet afbreuk aan Verstappens eigen intenties", vraagt Anky van Grunsven zich af in haar column in de Telegraaf.

"Voor de tweede keer op rij heeft hij nu een nominatie achter zijn naam als eventuele Sportman van het Jaar, terwijl hijzelf dit jaar helemaal niet als absoluut summum ziet. Ik weet niet precies hoe de redenatie werkt van de vakjury, maar het lijkt mij dat je de allerbesten uit hun eigen sport selecteert. Ook al ben ik een groot fan van Max – ik volg iedere race – hij is op dit moment nog niet de beste in Formule 1. Dat is Lewis Hamilton. Max is de nummer zes, een plekje slechter dan vorig jaar toen hij als vijfde eindigde en dat terwijl de twintiger glashelder is over zijn doel: hij wil wereldkampioen worden in de zwaarste autoklasse."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS