Formule 1

Onthuld: De eerste details van de nieuwe Ferrari F1-bolide

Uitgegeven door Casper Bekking • 24 januari 2012 04:12 • Print artikel

De nieuwe bolide van het Ferrari F1 Team wordt pas op 3 februari aanstaande onthuld, maar toch zijn er al een aantal details naar buiten gekomen. Giorgio Piola, journalist in dienst van de Gazzetta dello Sport, onthulde in de Italiaanse krant de nodige details over de nieuwe auto van Fernando Alonso en Felipe Massa. Het is in elk geval duidelijk dat de Scuderia een ander pad heeft verkozen na de tegenvallende resultaten in de afgelopen seizoenen.


De nieuwe bolide van de Scuderia maakt voor het eerst in elf gebruik van een pull-rod systeem. Kampioensteam Red Bull Racing werkt al sinds 2009 met dit type ophanging en vele concurrenten zijn hen in de afgelopen jaren gevolgd. Ferrari hield lang vast aan hun eigen ideeŽn maar is nu toch overstag.

De sidepots zijn erg smal om de aerodynamische efficiŽntie te optimaliseren. Dit onderdeel van de bolide is een van de weinige items waar ontwerpers het verschil kunnen maken ten opzichte van de concurrentie. Tevens zal Ferrari tijdens de onthulling van de nieuwe bolide de oude voor- en achtervleugel monteren.

De uitlaten zijn door de nieuwe reglementen lager geplaatst waarbij de uitlaatgassen naar het onderste deel van de achtervleugel worden geblazen. Er is echter een Plan B beschikbaar indien de concurrenten Red Bull en McLaren de uitlaten anders plaatsen en naar de uitlaatgassen naar de bovenzijde van de vleugel sturen.

De auto is onder begeleiding van technisch directeur en voormalig McLaren-ontwerper Pat Fry gebouwd door Nikolas Tombazis. De legendarische Ferrariontwerper Rory Byrne heeft op de achtergrond een belangrijke rol gespeeld, onder meer in het ontwerp van de crashstructuur in de sidepots.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS