Formule 1

Onderhandelen met de baas: "Toen ik de kans kreeg, moest ik wel onderhandelen met Red Bull"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2019 18:32 • Print artikel

Pierre Gasly neemt samen met Loic Duval voor Frankrijk deel aan de Race of Champions. Dat de Red Bull-coureur in Mexico kan racen, ging niet zonder slag of stoot. De 22-jarige Fransman moest namelijk zijn deelname afdwingen bij de teamleiding. "We hebben wel wat moeten onderhandelen, maar uiteindelijk gaven ze hun toestemming."

Pierre Gasly


Gasly is naast Sebastian Vettel een van de twee F1-coureurs die in Mexico in actie komt. "Ik kijk de Race of Champions al sinds dat ik een klein kind was. Het is geweldig om nu hier dit weekend te mogen rijden. Ik ben een coureur en dan maakt het me niet uit in welke auto ik mag rijden. Toen ik de kans kreeg om voor Team Frankrijk te rijden, wilde ik dat heel graag doen. Al moest ik wel onderhandelen met de teamleiding van Red Bull", zegt de teamgenoot van Max Verstappen tegen Autosport.com.

"Het is een geweldig evenement en de sfeer is fantastisch. Het is mooi dat ik een keer in een iets meer relaxte sfeer kan racen dan normaal. Bovendien ontmoet ik veel sterke coureurs uit andere series over de hele wereld."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS